Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Könyörög a BMW és a Mercedes, hogy luxusautókat küldhessenek az oroszoknak

2024. június 07. 14:19

Két szankció között a Mercedesek és BMW-k azért átcsusszanhatnának az oroszokhoz a németek szerint.

2024. június 07. 14:19
Customs raid at Tegernsee

Fotó: Christoph Reichwein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Politico arról számol be: Berlin és Párizs azért lobbizik az EU-nál, hogy a luxusautókat exportálni lehessen Belaruszon át Oroszországba. Az európai szankciók falán erős rés Belarusz, ugyan sok szankció vonatkozik rájuk is, de Oroszországba még több – a különbözet viszont van, amikor a Belaruszon átmenő export-import forgalmat rejti el. Több olyan dolog bekerülhet Belaruszba, ami Oroszországba nem, mivel viszont a két ország vámunióban van, az árucikkek már könnyen tovább vándorolhatnak az oroszokhoz.

Az uniós szankciók jelenlegi rendszerében

lehet luxustermékeket, beleértve luxusautókat is exportálni Belaruszba, Oroszországba viszont nem. 

Az EU intézményei most ezen a téren szigorítanának – viszont Németország és Franciaország tiltakozik a kiskapu bezárása ellen. 

Számítások szerint a Belaruszba exportált európai gyártmányú autók száma 2021-hez képest megnégyszereződött 2023-ra. 

Ezen belül is a luxusautók aránya növekedett meg számottevően. Ezt a többletet pedig nyilván nem Belarusz népe vásárolja meg. A németek és franciák most azt mondják, hogy inkább olyan dolgok exportját kellene betiltani, amik közvetlenül segítik Oroszország háborús törekvéseit. A luxusautókkal valóban nem lehet a frontra menni, az orosz oligarchák viszont valószínűleg így is köszönik szépen a lehetőséget.

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:03
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­­k­e­­­l­­­d­ ­­­a­ ­s­­­z­­e­­­x­­­i­ ­p­­­u­n­­c­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
julius68-2
2024. június 08. 00:20 Szerkesztve
Jódolgukban pökhendien elbasszák a gazdaságukat, azt a muszlim hordák nem fogják békésen tűrni a megcsappanó segélyeket. Atomerőmű nem, de atombomba kell nekik. Azt lehet, hogy majd meg is kapják, ha már a Krimi híd felrobbantásával meg egyebekkel foglalkoznak, jobb híján.
luxusbatar
2024. június 07. 21:31
:D Guten Morgen!
Chekke-Faint
2024. június 07. 19:29
Hát ezt elbaxták. az oroszok már rég megoldották kínai luxus autókkal. Sőt még olcsóbb is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!