Két országot vettek célkeresztbe az oroszok, az egyik Magyarország

2024. augusztus 13. 12:22

A legújabb elemzések szerint Magyarország és a Fülöp-szigetek népszerűsége nőtt leginkább az utazni vágyó oroszok szemében, akik jóval több pénzt hagynának itt pihenésük során, mint tették egy évvel korábban.

2024. augusztus 13. 12:22
null

Nyitókép: AFP/Olga Maltseva

Az oroszok egyre gyakrabban utaznak külföldre, a foglalások száma 26 százalékkal nőtt egy év alatt – számolnak be a OneTwoTrip elemzésére hivatkozva az orosz lapok, köztük a Lenta.

A cikk meglepőnek nevezte, hogy a két legnépszerűbb célpont Magyarország és a Fülöp-szigetek, ahova négyszer annyian utaznak majd ősszel, mint 2023-ban.

A statisztikák szerint a görög, japán, francia, portugál és vietnami városok iránt is megnőtt a kereslet. A Kommerszant által megszólaltatott szakértő szerint az új légi útvonalak támogatják ezt a folyamatot, a példák között pedig felsorolta a Wizz Air Kutaisziből Budapestre, Rómába, Athénba, Milánóba és Lárnakába induló járatait is.

Az elemzések alapján az oroszok átlagosan 12 naposra tervezik magyarországi pihenésüket, és 35 százalékkal több pénzt hagynának itt, mint tették egy évvel korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 16. 09:34
Jaj,nagyon várjuk az orosz barátainkat… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
genusnexxt
2024. augusztus 14. 10:09
Miközben a rideg valóság az, hogy újabb fidkány pap bukott le, ezúttal Bagamérben, ahol legalább öt kislányt rontott meg a gondjaira bízott gyermekek közül. Az áldozatok talán egész életükben hordozni fogják ezt a keresztet. Véget kell vetni a fidesz pedofilmaffiának Buksikáim! #pedofidesz #csicskaorban
auditorium
2024. augusztus 14. 08:06 Szerkesztve
Az orosz turistàkat mindenütt szivesen fogadták az orosz-ukrán háború előtt, mert a jómóduan szórták a pénzt. Az oligarchák száz eurókat hagytak borravalónak elegáns éttermekben vagy a taxisofőröknek egy-egy hosszabb vitel után. San Most odamennek, ahol jó a közlekedés és szivesen fogadják őket. Dubaiba is, Törökországba is, Görögo. az iszonyú tűzesetek miatt most nem olyan vonzó. Vizummal utazhatnak az EU-tagországaiba, pár kivétellel, oda szivesebben mennek. MA reggel SZENZÁCIÓS HIR, 2 évi nyomozás után megvan, ki robbantotta fel a Nordstream gázvezetéket: egy ukrán, akit Lengyelorszában tartóztattak le. Nem tudni, ki a megbizó. FORRÁS ARD- Südddeutsche Zeitung, Die Zeit . 2O24. aug.14. Nagy pofon ez Nyugatnak és főleg Németo-nak, ahol 1,5 millió ukránt fogadtak be...már hazaküldenék őket, de nem mennek. Más tagországban is hasonló a helyzet. Mire mennének haza ? Romokban áll országuk egyharmada és viszik őket harcolni.
europész
2024. augusztus 14. 04:17
Erdekes.A rendszervaltasig illetve az ideiglenesen hazankban tartozkodo orosz hadsereg kivonulasaig en is orosz fobias voltam.Azota ez elmulott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!