Robert Fico újból kiállt Orbán Viktor mellett

2024. július 06. 13:56

A szlovák kormányfő szerint ultimátumokkal és irreális feltételekkel nem lehet békét teremteni.

2024. július 06. 13:56

Nyitókép:  Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Miután merénylete óta tartott első nyilvános beszédében elismerését fejezte ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi és moszkvai békemissziói iránt, most a Facebook-oldalán biztosította újból támogatásáról a magyar kormányfőt.

Ezt is ajánljuk a témában

„Tegyünk meg mindent az igazságos békéért Ukrajnában!”

„Tegyünk meg mindent az igazságos békéért Ukrajnában! Tegnap Dévényben támogatásomat fejeztem ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki rövid időn belül Kijevbe és Moszkvába is ellátogatott. Az ukrajnai konfliktusra nincs katonai megoldás. Azon politikusok közé tartozom, akik támogatják az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését Ukrajna, az Orosz Föderáció, az USA, Kína és az EU részvételével – fogalmazott a szlovák kormányfő. 

„Ha a feszültségek további fokozódása lesz az előtérben a béketárgyalásokkal szemben, ne lepődjünk meg, ha az ukrajnai háború mégborzalmasabbá válik.

A békét nem lehet ultimátumokkal vagy irreális feltételek kiszabásával elérni.

A béketárgyalások rendkívül nehezek lesznek, de az egész világ számára az lenne a legjobb, ha egymás gyilkolását felváltanák az igazságos békéhez vezető nehéz tárgyalások. Ez felgyorsítaná Ukrajna EU-hoz való csatlakozásának folyamatát is, amelyet a Szlovák Köztársaság teljes mértékben támogat – írta Fico. 

Egyre többen állnak Orbán Viktor mellé

A héten több politikus is megerősítette, hogy támogatják a magyar miniszterelnök békemisszióját. Orbán véleménye mellett állt ki többek között Nicolas Sarkozy volt francia elnök és Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, valamint a német baloldal sztárpolitikusa, Sahra Wagenknecht is kiállt. Mint leszögezte: 

teljes mértékben egyetért a béke fontosságáról a magyar miniszterelnökkel.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. július 12. 17:26
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
lendvaiildiko
2024. július 07. 09:13
RasPutin nagyot alkotott: "Ha Oroszország nem támadja meg Ukrajnát nem lenne háború." Igazad van, ez a háború nem tört volna ki sohasem. Viszont gondolj arra - nem tudom, megérted-e - akkor az következett, amit a marxista - leninista esteegyetemen és más hittan kurzusokon tanítottak: HARC A VILÁG ÚJRAFELOSZTÁSÁÉRT. Az USA nem csak Ukrajnába, hanem az Orosz Föderáció minden országába, autonóm területére tervezett volna mini majdanokat. Elismerte volna az immár demokratikus és haladó köztársaságokat és demokrácia exportjával uralkodott volna eme nem kis államcsoporton. Amúgy nem lankadnak, Örményország, a Türk államok területe a fő amerikai fellazítási hadszíntéren. Milyen jó lenne, ha a muszlim államok megtámadnák délről a maradék orosz államot, Putyin csak megelőzte a nagy bajt? A németek már a 19. századtól folyamatosan próbálkoztak, próbálkoznak Ukrajna nácivá, most haladóvá tételén. ...Ez szerinted jobb alternatíva számunkra itt a Duna mentén?
llnnhegyi
2024. július 06. 20:05
Lépj be már végre..!
2024. július 06. 19:16 Szerkesztve
Imádott cuncuskáimnak: férfiasságotok teljes hiányát úgy kompenzáljátok itt, hogy az igazán férfias, diplomatikus, felülmúlhatatlan és józan politikusokat ócsároljátok????....ugye, nagy ribanc ez az élet ( hmmmm és mások is), hogy veletek nem akar ( akarnak ) ba@ni?...puszika!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!