Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök – Nicolas Sarkozy a Mandinernek Orbán moszkvai útjáról

2024. július 05. 12:21

Az Orbánnal régóta remek viszonyt ápoló, korábbi francia államfő szerint a békéhez vezető út első lépése, hogy helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat.

2024. július 05. 12:21
Personalities Attend The Funeral Of Frederic Mitterrand In Paris
Pataki Zoltán
Pataki Zoltán

Nyitókép forrása: NurPhoto via AFP
 

Orbán Viktor miniszterelnök a hét elején békemisszión vett részt Kijevben, s ott egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel; de mint kiderült, a kormányfő pénteken Moszkvába is ellátogatott, hogy ott tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar miniszterelnök ukrajnai háború lezárására tett diplomáciai erőfeszítéseivel kapcsolatban a Mandiner megkereste Nicolas Sarkozy korábbi francia elnököt. A Franciaországot 2007-től 2012-ig vezető államfővel Orbán már hosszú ideje jó kapcsolatot ápol. Többek között ennek tudható be, hogy a Mandiner információi szerint a magyar miniszterelnök egyeztetett pénteki moszkvai útjáról a korábbi francia köztársasági elnökkel.

A Mandiner megkereste Nicolas Sarkozyt, aki lapunknak elmondta: 

Az orosz-ukrán háborúnak nincs katonai megoldása. Békét pusztán diplomáciai tárgyalások útján lehet elérni. A nap végén ez a felek döntése lesz. De első lépésként helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat. Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök, amikor ezen dolgozik”

– fogalmazott Sarkozy.

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. július 05. 18:20
Orbán Az Orosz -uki háborút akarja befejezni ,de a Magyarországon a gengszterváltás óta tartó belháborút nem akarja megszüntetni! Sőt ő maga az egyik fő belháborús bűnös aki már a honi magyarok ellen is háborúzik!
Ehetős Odó
2024. július 05. 14:23
Élvezem ezt a rettenetes hisztérikus fosást, ami az internáci ballipsi bagázson végigrohan. A Patás még csak 4 és fél napja tanácselnök, de már vagy hatszor kiidegelte az egész fogyatékos bandát.
kunfia1
2024. július 05. 14:19
Nem értettünk a gazdasághoz Nem értettünk a Malévhez Nem értettünk a Vodafone-hoz Nem értettünk az egészségügyhöz Nem értettünk az oktatáshoz Nem értettünk a közművekhez Nem értettünk a repülőtérhez Nem értettünk a MÁV-hoz Nem értettünk a közlekedéshez Nem értettünk az ország irányításához Nem értettünk a .... De legalább lopni, hazudozni, gyerekekkel üzekedni jól tudtok...
tapir32
2024. július 05. 14:16
A béke és háború kérdésében az emberek életének megőrzése az elsődleges cél, és ez nem egyeztethető össze a felvilágosodás naiv eszményeivel és a romantika hevületeivel. A XVIII. és a XIX. századi Európában más volt az emberi élet értéke, mint manapság! Anakronizmus az akkori eszmények alapján folytatni a háborút! Ma ez erkölcstelen! Kérdés az, hogy: Lesz még ukrán ember Ukrajna győzelmekor, vagy addigra mind meghalnak? Átvágták az ukránokat, amikor a hazájuk védelmét összekötötték a globalizált tőke érdekeivel. A tőkések az elhúzódó háborúban érdekeltek, az ukránok a hazájukért halnak. Ebből a csapdából a mielőbbi tűzszünet és béke a kivezető út.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!