Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Svájci újságíró: Orbán Viktor magyar békeküldetésre érkezett Kijevbe

2024. július 02. 15:43

Roger Köppel szerint fordulópontot hozhat a háborúban a magyar miniszterelnök kijevi látogatása.

2024. július 02. 15:43
null

Orbán Viktor kijevi látogatása hozhatja el a fordulópontot az orosz-ukrán háborúban, ez jelentheti a háború végének a kezdetét  – mondta Roger Köppel a Die Weltwoche svájci hetilap főszerkesztője.

Köppel elmondta, hogy az ukrán fővárosban nem sok jel utal arra, hogy az ország háborúban áll, azonban amikor emberekkel beszélgetett elmondták neki, hogy az országban egyre nagyobb a háborús fáradtság, és egyre többen várják, hogy véget érjen a háború.

Az újságíró szerint a magyar miniszterelnök előtt egy komoly és fontos diplomáciai feladat áll Kijevben. 

Köppel felidézte, hogy jelenleg Európában Orbán Viktor legrégebben hatalmon lévő kormányfő, aki szilárd legitimitással rendelkezik az országában. Hozzátette, a magyar miniszterelnök utazásuk során elmondta neki, leginkább az aggasztja, hogy Európának nincs beleszólása az ügyben, az Egyesült Államok teljesen átvette az irányítást. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kiderült: erre kérte Orbán Viktor Zelenszkijt (VIDEÓ)

Videó

A magyar kormányfő hangsúlyozta: az EU-elnökség átvétele után az első útja ide vezetett, mert a béke kérdése nemcsak Ukrajnában fontos, hanem egész Európában. Itt vannak a két vezető sajtótájékoztatójának részletei!

Köppel kiemelte, hogy Orbán Viktor az egyetlen olyan európai politikus, aki konstruktív módon akar tárgyalni a helyzetről. 

Át akarja vágni a gordiuszi csomót”

– fogalmazott. A magyar miniszterelnök újra cselekvőképessé akarja tenni Európát és újra meghatározó politikai erővé tenné a kontinenst. Zelenszkijt pedig meg akarja győzni, hogy csak úgy kezelheti a helyzetet, ha előáll egy saját béketervvel. 

Köppel szerint Orbán Viktor kijevi látogatása, és az hogy erre rögtön az uniós soros elnökségének kezdetét követően került sor azt jelzi, hogy a magyar miniszterelnök igenis komolyan veszi a feladatot, „nemcsak beszélni akar a problémákról, hanem meg is akarja oldani azokat” – mondta Köppel.

***

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­­­a­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­u­­­n­­c­­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
cccbasatu
2024. július 02. 17:59
Fontos hogy béke legyen keleten,de ebben a 3 nagy dönt és senki más! Még hogy Orbán! Ő még a 3 nagy székének a közelébe sem kerülhet.Ő csak a reflektor fénybe akar kerülni ,azaz ez egy propaganda fogás.De ezt mindenki tudja mert a magyar EU elnökség lehetősége kimerül abba hogy lekörmöli amit mondanak .Ha nem ezt teszi akkor elnáspángolják mint a rosszalkodó nebulókat a suliba.
alenka
2024. július 02. 17:36
Európa " dicső" államfői támogatják a fasiszta, korcs államot. Mi békét akarunk és teszünk is érte. Mert: háborút nyerni könnyű, de békét azt már sokkal nehezebb!!! ...Pablo Escobar : a háború, az háború, és meghal benne, akinek meg kell halnia!...mi, magyarok átvitt értelemben megtanuljuk használni a " Kalašnikovot"...mert bízunk a mi békénkben!!!!
orokkuruc-2
2024. július 02. 16:33
„nemcsak beszélni akar a problémákról, hanem meg is akarja oldani azokat” .. hát ez egy tételmondat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!