Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Orbán erőfeszítései lehetőséget kínálnak arra, hogy elindulhassunk a jó irányba – Sebastian Kurz a Mandinernek

2024. július 05. 14:45

A korábbi osztrák kancellár szerint meg kell állítani a vérontást, és tárgyalóasztalhoz kell ülni.

2024. július 05. 14:45
Pataki Zoltán
Pataki Zoltán

Nyitókép: AFP 

 

Orbán Viktor a hét elején Kijevbe látogatott, hogy egy békejavaslatról egyeztessen Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Pénteken pedig Moszkvába utazott a magyar kormányfő, hogy tárgyalást folytasson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Orbán ukrajnai és oroszországi békemissziójával kapcsolatban a Mandiner megkereste Sebastian Kurzot, aki 2017-2019, illetve 2020-2021 között volt Ausztria kancellárja. 

Az Ukrajna elleni agresszív orosz háború hihetetlen szenvedést hozott. Elsőleges célunknak a vérontás befejezésének és a tárgyalásokhoz való visszatérésnek kell lennie. Ezt csak diplomáciai úton és nyílt kommunikáción keresztül lehet elérni. Orbán Viktor és a magyar elnökség erőfeszítései lehetőséget kínálnak arra, hogy tehessünk egy lépést a jó irányba, de végső soron a harcoló feleknek kell megoldást találniuk”

– fogalmazott Kurz.

A magyar miniszterelnök régóta jó kapcsolatot ápol az osztrák konzervatív politikussal, aki korábban lapunknak adott interjújában kifejtette, hogy politikai pályafutása során mindig jól együtt tudott működni Magyarországgal. „Személyes szinten jó kapcsolatok fűznek Szijjártó Péterhez és Orbán Viktorhoz is, illetve sok más magyar kormánytaghoz” – fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy azt péntek délelőtt megírtuk, a magyar miniszterelnök a pénteki moszkvai útjáról egyeztetett Nicolas Sarkozy korábbi francia köztársasági elnökkel. A Mandiner megkereste Sarkozyt is, aki lapunknak kifejtette: „Az orosz-ukrán háborúnak nincs katonai megoldása. Békét pusztán diplomáciai tárgyalások útján lehet elérni. A nap végén ez a felek döntése lesz. De első lépésként helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat. Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök, amikor ezen dolgozik.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­­É­r­­t­­­é­­k­e­­l­­d­­ ­­­a­ ­­­s­z­e­­x­i­­ ­p­­u­­n­­c­­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Genusnextgen
2024. július 05. 17:15
erdeymarton89 2024. július 05. 16:54 "mint valami kiscsoportos csúfolódásos dedó" Mi mást keres ott Buksika? Maga mondta, hogy Magyarországot sem mérete, sem gazdasági- vagy katonai ereje nem teszi alkalmassá a béketárgyalásokra. Nyilvánvalóan mert tehát kicsi lenni a gazdid, de ha ennyire nem bízik magában, akkor mi keresnivalója ott? Gondolkozz már logikusan fidkány! #pedofidesz #csicskaorban
Akitlosz
2024. július 05. 17:10
A harcoló felek megoldásával az a baj, hogy Ukrajna nem ura a saját sorsának. Még Anglia is tudja pattogtatni, nemhogy Amerika. A hosszú távú békéhez amerikai-orosz megegyezés kell. Enélkül bármi tűzszünet, béke csak felkészülés a következő háborúra. "Ez nem béke, ez tűzszünet húsz évre." / Foch marsall 1919. / Évre pontosan igaza lett.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. július 05. 16:45
Ennek is lopás miatt kellett száműzetésbe vonulnia…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!