Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Nahát, most már mégsem akarnak büntetővámot a kínai autókra a német iparosok

2024. július 03. 22:14

Osztottak-szoroztak, és úgy döntöttek, több kárt okoznak ezzel, mint hasznot, írta meg az Euractiv.

2024. július 03. 22:14

Nyitókép: RONNY HARTMANN / AFP

 

A német autóipar fő lobbi szervezete, a VDA, felszólította az EU-t, hogy vonja vissza a Kínából érkező elektromos autókra kivetendő vámokat, melyek csütörtökön lépnek életbe – adta hírül az Euractiv

A VDA szerint a 17,4%-tól 38,1%-ig terjedő vámok károsak lesznek az európai fogyasztókra és vállalatokra nézve, és nehezítik az elektromobilitás terjedését.

Ezt is ajánljuk a témában

Kiemelték, hogy a tervezett tarifák negatívan befolyásolják a német exportot, mivel Kína a legnagyobb célpiac a német autóipari beszállítók számára, és a harmadik legnagyobb célpont a német autóexport számára az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság után.

A VDA tárgyalásos megoldást javasol Kínával, hogy védjék az EU érdekeit anélkül, hogy rontanák a versenyképességet.

Ugyanakkor az Európai Bizottság szerint a vámok szükségesek a kínai állami támogatások kompenzálására. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyancsak a berlini székhelyű Jacques Delors Központ szakértői szerint a vámok indokoltak európai iparpolitikai és kereskedelmi stratégiából, de figyelmeztettek, hogy azok ártanak a klímavédelmi erőfeszítéseknek. 

Az büntetővámok különösen érintenék a kínai gyártású európai autómodelleket, mint a Dacia és a BMW.

A vámok bevezetésének végső döntését novemberben hozzák meg, miközben az EU-Kína tárgyalások folytatódnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Új taktika: Peking a németeket küldené harcba Brüsszel ellen

A fenyegetések után Kína új stratégiát alkalmaz: ha Németország segít neki az elektromos járművekre kivetett EU-s büntetővámok eltörlésében, ő is csökkenti az európai luxusautókra vonatkozó beviteli tarifákat. Kényszerű, de érthető szövetség születhet.

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­­k­e­l­d­­ ­­­a­ ­s­­­z­e­­­x­­­i­­ ­­­p­u­­n­c­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Málaga21
2024. július 04. 22:12
"Osztottak-szoroztak,..." Jobb későn, mint soha.
omega
2024. július 04. 07:47
Ezek a németek hülyébbek, mint a sokévi átlag. Ezt nem is érdemes kommentelni. Az nem volt elég figyelmeztetés, amikor a gyengeelméjű Ursula verte a nyálát, mire Kína azt mondta, akkor nem szállít valami ásványt, mire összeszarták magukat? Ezek már egy hétre se tudnak előre gondolkodni. Teljes agyhalott az egész nyugat. Nem tudták mit csináljanak jó dolgukban, most megtudják, milyen az, ha szar az élet.
pipa89
2024. július 04. 07:23
Jó, hogy még számolni tudnak. De miért nem számoltak az Északi Áramlat felrobbantása és a háború előtt? Akkor még mindig tényező lenne Európa és nem egy jenki gyarmat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!