Érmet hozhat Romániának a marosvásárhelyi magyar nemzetiségű sportoló, de még a nevét sem bírják leírni normálisan

2024. július 19. 10:23

„Szégyen” – akadtak ki a bakin.

2024. július 19. 10:23
null

Nyitókép: képkivágás

***

A Marosvásárhelyi Rádió szerkesztő-műsorvezetője, Kádár Zoltán szúrta ki és tette ki facebook-oldalára, hogyan „sikerült” leírnia a román sajtóorgánumnak Szőcs Bernadette Európa-bajnok asztaliteniszező nevét.

„Szerintem az egyetlen ország, ahol nem tudják leírni a legjobb sportolójuk, Európa legjobbjának a nevét... szégyen”

– írta bejegyzésében az újságíró. 

Az inkriminált tévériport egyébként az olimpiai felkészülésről szól, és arról, hogy „Románia soha nem támaszkodott a honosított sportolókra”. Mentségükre szóljon, a kapcsolódó cikkben már ugyan ékezet nélkül, de sikerült leírni, hogy „Szocs”.

Az asztalitenisz-versenyzőt egyébként, mint a Székelyhon írja, a női asztaliteniszezők világranglistáján a tizedik helyet foglalja el, ezzel Európa legjobb sportolójának számít a sportágban. Hogy arannyal térhessen haza, kínai, japán és koreai asztaliteniszezőkkel kell összemérnie tudását. Két vagy több versenyszámban is éremesélyesnek tartják.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­k­e­­l­d­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­­x­i­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
csapláros
2024. július 19. 13:40
Zsolakomarom 2024. július 19. 10:33 ..."Azert mentek a Liu tesok is Kinaba, mert Magyarorszagon nincs della"... Menj a picsába a van sapka-nincs sapkázásoddal. Milyen LIBERÁLNÁCI, a falról lecsurgó uniós állampolgár vagy, aki telibe szarja az áruk, a pénz és a személyek szabad mozgásának az uniós alapelvét? SEMMILYEN ! Pedig hova-tovább már csak ez tartja össze ezt a kibaszott birodalmat...
csapláros
2024. július 19. 13:36 Szerkesztve
1000Mester 2024. július 19. 12:39 ..."Nem szégyen, mivel oláhnak állt a kis picsa! Ha nem így lenne, "... A FASZT bazdmeg. A Magyar Királyi Egyetemi Nyomda volt az aki AZ ELSŐ román, szerb, stb. nyelvű könyveket adta ki Pest-Budán és Budapesten, ezeknek a neonáciknak anno, mégpedig az akkor szokásos cirill illetve glagolita betűkkel, és változataikkal. Az Egyetemi Nyomda akkora betűkészlettel rendelkezett, hogy lényegében nem volt olyan nyelv (különféle szláv, örmény, görög, szanszkrit stb.) és írás, amelyen ne tudott volna nyomtatni.
rugbista
2024. július 19. 13:12
Hány és hány megfélemlített vagy csak egyszerűen puhatestű magyar sportoló tűrte el, hogy a nevét csálén írják. Még a demokráciában is. Pedig voltak olyanok is, akik megkövetelték a rendes helyesírást. Még a diktatúrában is. Még kisemberként is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!