Német lap: Ukrajna egy feneketlen gödör, az amerikai pénzcsap nélkül előbb-utóbb el fog veszni

2023. október 23. 09:25

A lap újságírója szerint „az ukrán offenzíva, amelyet büszkén elhalmoztak előzetes dicséretekkel, kudarcot vallott”.

2023. október 23. 09:25

A háborúkról és az Egyesült Államok geopolitikájáról írt legutóbbi kommentárjában a Junge Welt

Mint Von Jörg Kronauer fogalmazott, Joe Biden „ismét a legalsó fiókba nyúlt, abba, amelyikben a különösen bűzös szagú piszok volt”. »Nem hagyhatjuk és nem is fogjuk hagyni, hogy a Hamászhoz hasonló terroristák és a Putyinhoz hasonló zsarnokok győzzenek« – mondtapénteken az Ovális Irodából az amerikai elnök, miután éppen hazatért Izraelből – idézte fel a lap.

„Putyin és a Hamászt összehasonltani? Aki ilyen ostobaságokkal mer a nyilvánosság elé állni, az vagy a legkeményebb amerikai jobboldal leghülyébb frakcióját próbálja megnyerni, vagy valami baja van. Az amerikai elnökre mindkettő igaz” – állapította meg a cikk szerzője.

Ezt is ajánljuk a témában

Biden problémái

Majd azzal folytatta, hogy  Bidennek valójában több problémája is van. Az egyik az, hogy az Egyesült Államok és támogatói több mint másfél éve dollár tízmilliárdokat ölnek Ukrajna felfegyverzésébe – és mi történik? 

Az ukrán offenzíva, amelyet büszkén elhalmoztak előzetes dicséretekkel, kudarcot vallott”. 

Egyre többen gondolkodnak úgy az USA-ban, különösen a jobboldalon: „Ukrajna egy feneketlen gödör. De el lehet zárni a csapot Kijevnek? Ukrajna előbb-utóbb elveszne. Ez nem történhet meg” – írta Kronauer.

A szerző ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy most van egy második probléma is. „A Hamász egy mészárlással újabb háborúra provokálta Izraelt. Ha jön a szárazföldi offenzíva, akkor tűzvész fenyeget a Közel- és Közép-Keleten. Akkor azok a milíciák csaphatnak le a térségben, amelyek szorosan együttműködnek Iránnal – a libanoni Hezbollah, a szíriai milíciák például. (...) Vajon az Egyesült Államok ki tud-e maradni a gyilkos pokoljárásból? Nem” – szögezte le Von Jörg Kronauer.

Ezt is ajánljuk a témában

Két háború finanszírozása

A lap kommentátora hozzátette, hogy a legrosszabb elkerülése érdekében Biden figyelmeztette az izraeli kormányt, hogy ne kövesse el ugyanazt a hibát, mint az USA 9/11 után, és ne induljon el a stratégiai vereség felé az erőszak ügyetlen orgiáival.

„Kétséges, hogy kifogásainak lesz-e hatása Tel-Avivban. Az amerikai elnöknek már csak az a dolga, hogy előteremtse a pénzt mindkét háborúra. Ehhez a dolgok jelenlegi állása szerint az amerikai jobboldal leghülyébb frakciójára van szüksége” – olvasható a Junge Weltben.

***

Nyitókép: YVES HERMAN / POOL / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. október 23. 14:18
De azért külditek vazze!....
Mich99
2023. október 23. 13:17
Az USA Irak és Afganisztán után Ukrajnát is tönkre teszi.
Aegopolis.
2023. október 23. 13:06
Azért aki itt képes volt leírni a "mint Von Jörg Kronauer fogalmazott" fordulatot, megérdemelne egy kiadós picsánrúgást. Aki érti, érti, miért.
faramuci
2023. október 23. 13:04
Van annak a gödörnek feneke. Gumimaci,és a sleppjének a bankszámlája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!