Biden százmilliárdos összeget kért Ukrajna és Izrael megsegítésére

2023. október 20. 17:24

Ami jelenleg lehetetlen, mivel a törvényhozás egyik fele lényegében befagyott a képviselőház elnöke nélkül.

2023. október 20. 17:24
null

A Biden-kormányzat pénteken 105 milliárd dollárnyi kongresszusi finanszírozást fog kérni, hogy segélyt és forrásokat biztosítson Ukrajnának és Izraelnek, amelyek egyaránt belső konfliktusokkal küzdenek – olvasható a Bol News hasábjain.

Joe Biden elnök feladata az volt, hogy megmagyarázza, miért kell egy megfáradt nemzetnek 105 milliárd dollárt küldenie, hogy segítsen másoknak háborúikat megvívni – írta a CNN. 

Válasza az volt, hogy

Izrael és Ukrajna „egzisztenciális harcokat vív”, és hogy háborúik nem csak a sajátjaik, hanem „kritikusak minden egyes amerikai biztonsága szempontjából”.

Biden igyekezett értelmet adni a zavaros és ijesztő tengerentúli eseményeknek, diagnosztizálta a veszélyt, és olyan utat javasolt, amely összhangban van az amerikai vezető szereppel, értékekkel és a világ „nélkülözhetetlen nemzetének” státuszával. 

Arra kéri a kongresszust, hogy hagyjon jóvá 105 milliárd dollárt Izrael és Ukrajna önvédelmének támogatására 

– ami jelenleg lehetetlen, mivel a törvényhozás egyik fele lényegében befagyott a képviselőház elnöke nélkül, és a szűk GOP-többség káoszban van.

Nyitókép: JONATHAN ERNST / POOL / AFP

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. október 21. 18:21
Az összeg tényleg bagatell. Ha az usa 5 leggazdagabb emberének vagyonából ennyit lecsippentenek, észre sem veszik... Ja, hogy nem a leggazdagabb 5-től akarják a pénzt, hanem a legszegényebb 50 milliótól... nekik már szarabb lenne.
GubZol
2023. október 20. 21:35
Hogy lehet ez az ametikai egyeült államok elnöke? Egy kabaréba talán elmenne szódával.
grrrgo
2023. október 20. 19:14
Jó ez a kép, amit betettetek ide a cikk elé, szerintem simán megér úgy kb. százmilliárdot!
grrrgo
2023. október 20. 19:13
Áh, ez bagatell összeg! A vén szaros miért nem mondott inkább 150....vagy legyen inkább 200 milliárd dollárt, az szép kerek szám! Bármit megtehet az amerikaiakkal, sőt a nyugati világgal ez a vén demens trotty? A szomszédnak nem adnak 1000 dollárt csak a két szép szeméért, ez pedig a demokrácia dicsőségéért idegeneknek osztogat milliárdokat? Csókolom bácsi, kit tetszik hülyének nézni? Én pedig 1000 colos AMOLED TV-t akarok a Biden Mikulás bácsitól, ígérem demokratikusan fogom azt a TV-t nézni a családommal. Minden bekapcsolás előtt hálával fogunk megemlékezni az amerikai népről, akik az ingyenes egészségügy helyett, más népek demokrácia iránti vágyát fűtik dollárbankók millióival!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!