Kilencven százalékon is túl a feldolgozottság, nagy fordulat továbbra se történt a lengyel választáson

2023. október 16. 21:12

A feldolgozottság jelenleg 98 százalékon áll.

2023. október 16. 21:12
Parliamentary Election In Poland

Cikkünk frissül...

98 százalékos feldolgozottságnál továbbra is magabiztos fölénnyel vezet, a Jog és Igazságosság (PiS) lengyel kormánypárt és szövetségesei alkotta konzervatív koalíció, igaz, a 9 óra környéki csúcshoz képest folyamatosan csökken a támogatottsága. Bár még mindig sok szavazat vár megszámlálásra, a jelenlegi állás szerint így állnak a parlamenti bejutás küszöbét átlépő pártok:

  • PiS: 35,86 százalék
  • Polgári Koalíció (KO): 30,28 százalék
  • Harmadik Út (TD): 14,43 százalék
  • Új Baloldal (Lewica): 8,51 százalék
  • Konföderáció: 7,15 százalék

Az eredményeket ITT LEHET élőben nyomon követni. 

Az előzetes exit pollok, bár a PiS győzelmét jelezték előre, azt mutatták, hogy a jelenlegi kormánypárt nem lesz képes kormányt alakítani, és várhatóan a Polgári Koalíció, a Harmadik Út és az Új Baloldal lép koalícióra. 

Az Ipsos exit pollja a következőt vetítette előre:

  • PiS: 36,8 százalék (200 mandátum)
  • KO: 31,6 százalék (163 mandátum)
  • Lewica (baloldal): 8,6 százalék (30 mandátum)
  • Harmadik Út: 13,6 százalék (55 mandátum)
  • Konföderáció: 6,2 százalék (12 mandátum)

Ezt is ajánljuk a témában

A választás napján készült élő eredményváró műsorunkat itt nézheti vissza:

***

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via 

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 475 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeretnem_a_homokorat_megallitani
2023. október 17. 08:11
Most hogy a donát tuskó lesz a főnök, remélem sok szexi lengyel kislány fog ide menekülni hozzánk, és akkor én rájuk pergetem a pergetendőt :)))
Intruder
2023. október 17. 05:39
Boldog Lengyelországot!! Baloldalra szavazni bazdmeeeg XD
Ízisz
2023. október 16. 22:15
Z. "A baloldali győzelmet ünnepli a lengyel LGBTQ+-közösség, akik azt ígérik, hogy kemény harcok jönnek, amíg végleg meghódítják az országot Ünnepelnek az LGBTQ+ közösségek és a lengyel transzneműek, miután egyre jobban úgy tűnik, hogy a globalista, woke ellenzék fog tudni kormányt alakítani Lengyelországban, annak ellenére, hogy a jobboldal kapta a legtöbb szavazatot a vasárnapi szavazáson. Mint kiderült, Donald Tusk megígérte nekik (hiszen elvárják tőle a gazdái és nem is tehet mást), hogy ha a pártját megválasztják, olyan intézkedéseket vezet majd be azonnal, amelyek kedveznek a szivárványos közösségnek, az egyik ilyen lesz a transzneműek képzelt nemének elismerése, a másik pedig a polgári élettársi kapcsolat bevezetése azonos nemű párok esetén is. De ez még csak a kezdet, hiszen az LMBTQ+ aktivisták megígérték, hogy kemény harcok jönnek és a végén teljesen visszahódítják az országot az elnyomó jobboldaltól." A lengyelek is már történelem... 👎💤
llnnhegyi
2023. október 16. 21:55
A Lengyel-Magyar Barátság nem múlhat el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!