A Washington Post azt reméli, Donald Tusk szavai félelmet keltenek Orbán Viktorban

2023. október 20. 11:09

A Washington Post véleménycikke azt állítja, Orbán Viktor vagy Recep Tayyip Erdogan is megijedhet Donald Tusk üzenetétől, mely szerint Lengyelországban győzött a demokrácia.

2023. október 20. 11:09

Donald Tusk nyilatkozata, mely szerint Lengyelország győzött, és így a demokrácia is győzött, félelmet kell, hogy keltsen az olyan illiberális vezetők szívében, mint Orbán Viktor vagy Recep Tayyip Erdogan – írja a Washingon Post, amely azt állítja, a lengyel választások eredménye új reményt jelent a demokrácia védelmezőinek.

Ezt is ajánljuk a témában

Jennifer Rubin szerint Tusk álláspontja és a lengyel szavazók döntése elszigetelheti Orbán Viktort, így elősegítve a nyugati hatalmak demokráciapárti szövetségének megszilárdulását. Az újságíró egyébként nem olyan rég azt írta,

Donald Trump betegesen hasonlít Orbán Viktorra és Mussolinire

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Janek Skarzynski

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. október 27. 19:10
Mar az egesz orszag retteg ettől a kőkomcsitól!
NiewiederGyurcsány
2023. október 23. 13:09
Majd, ha megérkezik az első 10000 migràns Lengyelországba, akkor olyan tüntetést és tiltakozást fog a demokratikus Tusk kapni, amitől felébred!
Zvergg
2023. október 22. 13:28
"s így a demokrácia is győzött, félelmet kell, hogy keltsen az olyan illiberális" Próbálom elképzelni ahogy Tusk "félelmet kelt" Erdoganban meg OV-ben.:)
Lajoss
2023. október 21. 06:02
Ugyammá…a csüngőhasú kemény legény…Bruhaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!