Elárulta az amerikai elemző, mi fog történni, ha Amerika kihátrál az ukránok mögül

2023. október 12. 16:44

Ez lenne gyakorlatilag a legsötétebb forgatókönyv Kijev számára.

2023. október 12. 16:44
null

Kijevnek nehéz időszaka volt a közelmúltban: korábbi legmegbízhatóbb szövetségese, Lengyelország bejelentette, hogy a fegyverszállítmányokat felfüggeszti és inkább saját országát fogja felfegyverezni, emellett úgy tűnik, a nagy nyugati szövetségesek támogatása is kezd halványodni.

Ebből az apropóból a Sky News riportere szólaltatta meg Mark Canicant, a Centre for Strategic and International Studies (CSIS) elemzőjét, aki azt mondta:  „ha nagy nyomás alá helyezik az amerikai kormányt, és a rövidtávú támogatásokhoz is hozzá kell nyúlnia, akkor Ukrajna komoly bajban lenne”.

Nem kérdés: Ukrajna abszolút mértékben az USÁ-tól és a NATO-tól függ. Ha minden támogatás egyszer csak eltűnne, akkor néhány hétig még folytathatják a harcot, utána összeomlanának”

– figyelmeztetett.

Elmondása szerint egy háború során folyamatos lőszer- és fegyverellátmányra van szüksége a hadseregnek. Ha ez nincs meg, kénytelenek lesznek keményen porciózni a készleteket. „Ha napi 10 ezer tüzérségi lövedéket van, sok célpontra lőhetsz. Ha már csak 5 ezer van, akkor muszáj prioritásokat mérlegelned, ezer lövedéknél pedig még inkább”.

Nyitókép: Anatolii Stepanov / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ad majorem Dei gloriam
2023. október 12. 19:46
"Nem kérdés: Ukrajna abszolút mértékben az USÁ-tól és a NATO-tól függ. Ha minden támogatás egyszer csak eltűnne, akkor néhány hétig még folytathatják a harcot, utána összeomlanának" Nézzenek oda, már a Sky News is orosz propagandát közöl le! Rácz Bandi a minap megmondta, hogy az ukránok már győztek! Minden, ettől eltérő konklúzió természetesen maga a lopakodó putyinizmus.
EX_Terminator
2023. október 12. 19:16
Egyébként ha nekem napi 20 ezer lőszerem lenne akkor is minden lövést megfontolnák. Az esztelen durrogtatás semmire nem jó.
EX_Terminator
2023. október 12. 19:14
Záros határidőn belül véget vetnek a vérontásnak, mert a továbbiakban már a győzelem illúziója sem lesz eladható. AZ! És ez lett volna a legelső dolog aminek meg kellett volna történnie.
MrStokes
2023. október 12. 18:37
Minél hamarabb dől össze a maffia állam, annál kevesebb fiatal hal meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!