A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Zelenszkij ennek nem fog örülni: Ukrajna nem kap meghívást a NATO-ba a vilniusi csúcson

2023. június 19. 14:51

Ugyanakkor Stoltenberg rejtélyesen úgy fogalmazott, hogy „a NATO kapui nyitva állnak” a belépni szándékozó országok előtt.

2023. június 19. 14:51
null

Ukrajna nem kap hivatalos meghívást a NATO-ba a szövetség júliusi vilniusi csúcstalálkozóján – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfőn Berlinben.

Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélése után, kettejük tájékoztatóján Stoltenberg kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szövetség a vilniusi találkozó előkészítésének során, és

magán az értekezleten sem készül hivatalosan meghívni tagjai közé Ukrajnát.

Kiemelte: az észak-atlanti szövetség egyelőre arra összpontosít, hogy az orosz támadással szemben védekező „Ukrajnának legyen lehetősége fennmaradni Európában független, demokratikus államként, a NATO-tagságtól függetlenül”. Ugyanakkor „a NATO kapui nyitva állnak” a belépni szándékozó országok előtt, és „a tagok száma természetesen emelkedhet” – mondta Jens Stoltenberg.

(MTI)

***

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2023. június 20. 12:38
európának békére, nyugalomra, kiszámítható életre van sz
Dezsőke
2023. június 20. 12:32
békét
Orange79
2023. június 19. 23:27
Én azon sem csodálkoznék ha a felfegyverzett ukrán maffiaállam hamarosan Magyarország ellen indítana támadást.
sorivo4
2023. június 19. 22:24
Háborúban álló ország nem lehet a NATO tagja. Ez világosan le van fektetve. Egy ilyen országot felvenni egyet jelentene a NATO megszüntetésével. Minél hamarabb kötnek békét, annál hamarabb csatlakozhatnak a NATO-hoz. Természetesen miután teljesítik annak csatlakozási feltételeit. De amíg háborúban állnak, addig szóba sem kerülhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról