Zelenszkij a NATO-nak: Két lehetőség van – nyílt háború, vagy orosz megszállás

2023. június 02. 10:58

„Itt az ideje a döntésnek” – szögezte le Moldovában az ukrán elnök, aki szerint országa reményei a NATO-csatlakozásra egyre messzebbre kerülnek.

2023. június 02. 10:58
null

Az ukrán államfő csütörtök reggel érkezett Moldovába, hogy részt vegyen az európai politikai közösség csúcstalálkozóján. Az ukrán elnök úgy fogalmazott az Agora moldovai hírügynökség szerint:

Reményeink a NATO-csatlakozásra egyre távolabb kerülnek, és sajnálom, hogy ezt a csalódottságot ki kell itt fejeznem, a szabadságért harcoló katonák és népünk nevében”.

Zelenszkij szerint „eljött a döntés ideje”, a nyári NATO-csúcson szerinte már be kell jelenteni Ukrajna felvételét a szövetségbe.  
Az ukrán elnök azt is elmondta, hogy országa készen áll a NATO-csatlakozásra, és arra vár, hogy maga a szövetség is készen álljon Ukrajnára. 

Szerinte Oroszország fél a NATO-tól, és a vele szomszédos országoknak csak egy választása van: csatlakoznak az EU-hoz és a NATO-hoz. 

Két lehetőségünk van: nyílt háború, vagy orosz megszállás – lépésről lépésre”

– fogalmazott Zelenszkij, példaként hozva Fehéroroszországot és Grúziát.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2023. június 19. 16:35
Ha a nyugati világnak talpraesett vezetői lennének akkor ezt a dilemmát a legelején fel kellett volna ismerni és el kellett volna dönteni hogy elkerüljék a mostani általános csődhelyzetet. A status-quo elvét fenn kell tartani annak ellenére, hogy több esetben ez nem sikerült, viszont ha egy atomhatalomról van szó akkor meg kellett volna egyezni. A geomérnökség bevezetése kérdésében is ilyen veszélyes tökölődzés folyik.
Tiberius1
2023. június 03. 08:58
A 3 ik verzió ukrajna testvéries felosztása a környező államok között.
Dezsőke
2023. június 03. 06:57
a nyílt háború milyen megszállással jár? kimaradt a gondolatmenetből....
Csigorin
2023. június 03. 03:26
zeli kezd felebredni amugy maradtak volna semlegesek es nem piszkaljak a szevasztopoli bazist, meg mindig az ovek lenne a Krim. nem lottek volna a Donbasszt, adtak volna neki autonomiat ahogy alairtak es nyugatrol garantaltak (Minszk) maradt volna Ukrajnaban autonom statusszal targyaltak volna a haboru elejen ovek lenne Herszon ez Zaporozsje minel tovabb huzzak annal szarabb helyzetben lesznek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!