Ön milyen áldozatokra hajlandó az ukrán győzelemért?

2023. február 01. 07:32

A nyugati világ döntéshozói szerint korlátok nélkül kell áldozatot hoznuk egy befagyott konfliktusért.

2023. február 01. 07:32
null
Paranoid Android
Paranoid Android

„Ezt a kérdést lassan a legapatikusabb, politikát nem követő állampolgárnak is fel kell tennie magának. A nyugati világ döntéshozói ugyanis már találkoztak ezzel a kérdéssel és egy igen érdekes választ találtak hozzá. Arra jutottak, hogy az EU polgárainak korlátok nélkül kell áldozatot hoznia az ukránok győzelméért és nem mellesleg korlátlanul kell az életével és minden vagyonával kockázatot vállalnia ezért a győzelemért.

Sőt úgy tűnik, hogy a győzelem nincs is megígérve, még csak béke vagy fegyverszünet sem, talán csak annyi, hogy a korlátlan áldozatvállalás ahhoz elég, hogy az oroszok legalább ne nyerjenek és a konfliktus befagyjon, vagyis évtizedekig fennmaradjon. (...)

Teljesen érthető, hogy a nyugati politikusok nem akarják megkérdezni a szavazóikat arról, hogy mit is kezdjenek a háborúval, meg szankciókról beszélnek áldozatok helyett, mert ha a nyugati polgár megtudná, hogy mibe is akarják belekergetni a felszínen erkölcsi alapon, valójában az USA nagyhatalmi érdekei vagy talán lázálmai alapján, rögtön elfelejtkezne az erkölcsi felháborodásáról. (...)

A nagybetűs NYUGAT azonban még sohasem hozott semmiféle áldozatot Közép-Európáért, Kelet-Európáért meg aztán végképp nem. 1914-ben az oroszok hoztak áldozatot a Nyugatért, a franciákért és az angolokért. 1941-ben aztán azt is megtapasztalhatták, hogy mennyit ér a német szövetség.

Most talán az a legfontosabb, hogy ne legyenek illúzióink, és ne adjunk nekik semmit önként és ingyen. Nem tartozunk nekik semmivel. És biztosak lehetünk benne, hogy bármikor ugyanúgy föláldoznak bennünket is, mint az ukránokat, ha éppen azzal lehet keresni néhány százmillió eurót.”

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal /  Anadolu Agency / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. február 01. 20:02
en semmilyen aldozatot egy olyan allamert aki a kisebbsegeitol elveszi az anyanyelven valo tanulas lehetoseget, es 8 even keresztul bombazza oket, nem vagyok hajlando aldozatot hozni!
390 ft
2023. február 01. 16:26
Imádkozunk a mielőbbi békéért.
Csigorin
2023. február 01. 16:23
azert semennyit de az orosz gyozelemert hajlando lennek aldozni
Ricsibmf
2023. február 01. 15:03
Semmilyenre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!