Megtalálta legsürgetőbb feladatát Brüsszel a háború alatt: eljárást indít néhány EU-s tagállam ellen

2023. január 30. 06:15

Találja ki, mely tagállam érintett!

2023. január 30. 06:15
null
Béres Sándor
Béres Sándor

Mint a Mandiner is megírta: a háború előtt hetvenezer lakosú Bahmutban a tizenegy hónapja tartó háború legkegyetlenebb harca folyik – jelentette ki péntek esti üzenetében Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Szupertankokat már biztosan, vadászgépeket talán küld a Nyugat

Olvasóink emlékezhetnek arra is, hogy bár korábban nemet mondtak rá, nemrég kiderült: mégis küld még a legfejlettebbnek számító Leopard harckocsijaiból is Németország az orosz-ukrán frontra. Ennek mintegy feltételeként amerikai Abrams tankok is mennek a megszállt országnak. A legfrissebb hírek szerint ráadásul 

a Pentagon már arra is egyre jobban hajlik, hogy F-16-osokat küldjön Ukrajnának.

Erről ide kattintva olvashat bővebben. Vagyis már nemcsak a német külügyminiszter szerint vesz részt a Nyugat az orosz-ukrán háborúban.

Mit csinál eközben Brüsszel? Eljárást indít néhány EU-s tagállam ellen

Az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság eközben megtalálta a legfontosabb feladatát a háborúban: az EU bíróságához fordul, hogy eljárást indíthasson néhány EU-s tagállam ellen. A testület védelmében szólva elmondhatnánk, hogy a szerződések őreként ez talán feladata is. Azonban az Európát kínzó gazdasági nehézségek idején talán joggal merülhet fel a kérdés:

biztosan ez a legfontosabb probléma most? Egy háború szomszédságában?

Az, hogy per várjon Szlovákiára és Bulgáriára, mert nem építette be nemzeti szabályozásába a megújuló energiára vonatkozó uniós direktívát? Vagy az, hogy Portugália, Olaszország, Litvánia és Görögország az invazív fajok elleni védekezés elmulasztása miatt rettegjen egy uniós pertől?

Nem lenne fontosabb, teszem azt, a szankciós inflációval kezdeni valamit?

Azon ugyanis már meg sem lepődhetünk, hogy a Reuters szerint Brüsszel a fentiek mellett Magyarországot is perli az építőipari alapanyagok exportjának korlátozása miatt. Az lassan egy sima hétfő, ugye.

***

 

Nyitókép: Frederick FLORIN / AFP

***

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. január 31. 02:13
Úgy látom egy a fogorvosuk Guy Verhofstadt-al :))
Gladi
2023. január 30. 22:34
Ua., mint eddig, csak pepitában...
Házam Hazája
2023. január 30. 22:04
" Vagy az, hogy Portugália, Olaszország, Litvánia és Görögország az invazív fajok elleni védekezés elmulasztása miatt rettegjen egy uniós pertől?" Ez ugye most csak vicc? 2015 óta küzdenek.
Rocktoberi
2023. január 30. 19:17
Ennek a korrupt libának börtönben kellene ülnie rég a ciprusi egészségügy biztossal együtt. Már amennyiben a jogállamiság nem csak egy szlogen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!