Földi László: A NATO az amerikai külpolitika eszközévé vált

2023. január 26. 18:00

Piros gomb, amerikai nyomulás, eszkaláció – milyen irányba mehet tovább a háború? A Stratéga vendége Földi László titkosszolgálati szakértő.

2023. január 26. 18:00
null
Pócza István
Pócza István

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

A német külügyminiszter a minap kijelentette: az Európai Unió háborúban áll Oroszországgal. Földi László titkosszolgálati szakértp, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke szerint ugyan ez nyugatról így néz ki, Moszkvából nézve viszont nem. A titkosszolgálati szakember szerint Oroszoroszág nem háborúzik sem Európával, sem a világgal. Oroszország ukrán területek katonai megszállásával foglalkozik, nem a Nyugat elleni háborúval.

Földi szerint amit most látunk, az nem háború, hanem egy fegyveres konfliktus. Az első, de különösen a második világháború óta igazi háborúban a hátországot is támadják, a mostani helyzetben erről – szerencsére – nincsen szó. Földi szerint az eszkalációban a NATO, pontosabban a mögötte álló erők, például a nagy fegyverkonszernek érdekeltek, Oroszország aligha. Úgy látja, az eszkalációs törekvések mögött egy végiggondolt stratégia húzódik, amely Európa felosztását célozza. Ezzel viszont az a fenyegetés is fennáll, hogy egy komolyabb háború kerekedhet ebből, amelyben komolyabb fegyverek bevetésére is sor kerülhet. Rossz irányt vettünk – hangsúlyozza a szakember, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy erről egyre több katonai vezető beszél. További izgalmas részletek a videóban! 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. január 28. 07:49
Mindig is az volt. Akkor is, amikor a köpcös geci beléptetett minket oda, usa csicskának.
Einar
2023. január 27. 09:07
Oroszország már nem engedi el Ukrajnát. Vagy Nato bázis lesz, vagy orosz. A pufferzóna állapota mindenkinek jó volt, még az ukránoknak is. Ennyit kellene belátni nyugaton és nemzetközileg rögzíteni! Persze ezeknek a politikai nyomorultaknak ennyi nem elég a világbékéhez, nekik atomháború kell! Azaz, arra csak legyintenek. Nem szabad hagyni, hogy a magabiztos mosolygás közben elpárologjanak a világgal együtt! menjenek inkább a picsába!
blondibarbi
2023. január 27. 01:21
"A NATO az amerikai külpolitika eszközévé vált" Az EU meg a kutyájává...
Czápa
2023. január 26. 21:34
Ha a törökök fenntartják a svéd felvétel vétóját, az nagyon komoly felfordulást fog okozni a NATO működésében. Egy esetleges balti, lengyel, vagy ellenünk való támadás esetén nem vétóznának? Szerintem leszarnák. Ahogy az USA is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!