Német külügyminiszter: Háborúban állunk Oroszországgal

2023. január 25. 17:28

Annalena Baerbock további humanitárius és pénzügyi támogatást is sürgetett Kijev számára.

2023. január 25. 17:28
null

„Oroszország ellen vívunk háborút, és nem egymás ellen” – jelentette ki Strasbourgban a német külügyminiszter az Európa Tanács parlamenti közgyűlése előtt tartott beszédében. Annalena Baerbock felszólalásában azt is hangsúlyozta, hogy az

– idézte a tárcavezetőt a Die Welt.

„Ne hibáztassuk egymást Európában”

Baerbock úgy látja, hogy Németország és partnerei háborúban állnak Oroszországgal, ugyanakkor úgy véli, nagyobb összetartásra van szükség.

A német külügyminiszter szerint többet kell tenni a harckocsik terén is – mondta néhány órával azelőtt, hogy nyilvánosságra került, hogy Németország Leopard 2 harckocsikat szállít Ukrajnának. A külügyminiszter arra is felhívta a figyelmet, hogy „a legfontosabb az, hogy együtt csináljuk, és ne hibáztassuk egymást Európában”.

– húzta alá Annalena Baerbock.

A Die Welt cikke szerint a német diplomácia vezetője mindemellett további humanitárius és pénzügyi támogatást is sürgetett Kijev számára.

 

Videón Baerbock háborús kijelentése

***

 

Nyitókép: Bodo Schackow/AFP

 

 

Összesen 589 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. február 24. 14:43
Minket ne keverj bele budos fritz kurva! Háborúzni akarsz akkor háboruzz! Szolj Putyinnak hogy hadat üzentél neki de minket ne rángass bele! Ja és ezek után ne csodálkozz ha holnap Berlinben 25millio celsius fok lesz az átlag hőmérséklet!
ultimax
2023. január 29. 18:31
Jójó, de Orbán Viktor nem pont ugyanezt mondta "zártkörű" beszélgetésen sajtósoknak?
smarton84
2023. január 28. 18:54
Milyen vehemenciával védik ezek a régi vágású mandis munkásőrök a KGB-st!!! Hatalmas XD
Alphomega
2023. január 28. 02:13
Na, most már kezd elegem lenni a németekből. Össze kéne fogni a békepártiaknak és óriási nyomást helyezni az uszítókra. A baj csak az, hogy nem vagyunk elegen. Meggyőződésem, hogy ha elegen lennénk, a Nyugat már rég leült volna tárgyalni az oroszokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!