Zavarban a Nyugat: „elfogytak” az orosz rakétakészletek, de Zelenszkij óriási fegyverszállítmány miatt utazhat Amerikába

2022. december 21. 10:40

A nyugati források szerint Oroszország már többször is kifogyott a lőszerekből.

2022. december 21. 10:40
null

Az utóbbi hetekben több olyan hír jelent meg, amelyben nyugati források azt állították: az oroszok kezdenek kifogyni a fegyverekből.

Így fogytak el a nyugati hírek szerint az orosz rakéták

Sir Jeremy Fleming brit hírszerzési vezető október elején úgy fogalmazott: az orosz fegyveres erők kimerültek a harcokban. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Egyre több jel utal arra, hogy Oroszország fegyverkészletei vészesen fogynak – ezt a már a BBC állította október végén. A brit csatorna egyik korábbi elemzése szerint „az oroszok már légvédelmi rakétákkal kénytelenek földi célpontokat támadni, mert nincs elég erre alkalmas precíziós fegyverük”. A BBC elemzéséről ide kattintva olvashat bővebben.

Így zúdult több mint száz rakéta Ukrajnára

A fenti hírek megjelenését követően azonban soha nem látott mennyiségű rakéta zúdult Ukrajnára, ami erősen megkerdőjelezheti a nyugati forrás megbízhatóságát. Csak december 5-én – ukrán források szerint – több mint száz szárnyas rakéta csapódott be az ország területén. Az orosz offenzíváról ide kattintva olvashat bővebben.

Lengyel lap: illúzió, hogy az oroszok kifogynak a lőszerből

A Do Rzeczy lengyel lap pár napja közölt cikket arról: illúzió, hogy az oroszok kifogynak a lőszerből. A lap listát készített azon, Ukrajna számára kedvező állításokról és álláspontokról is, melyek a február óta tartó háború folyamán elterjedtek, és amelyek a lap szerint egytől egyig illúziók. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Óriási fegyverszállítmány miatt utazhat Amerikába Zelenszkij

A fentiek tükrében tehát különösen nagy jelentősége lehet annak, hogy mint szerda reggel erről a Mandiner is beszámolt, hogy óriási fegyverszállítmány miatt utazik Amerikába Zelenszkij. A Guardian szerint ráadásul a csomag értéke 2 milliárd dollár lehet a Patriotokkal.

A portál úgy tudja, Zelenszkij szerdai látogatása során jelenti be Joe Biden amerikai elnök az újabb támogatásokat Ukrajnának.

Nyitókép: Facebook

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12335
2022. december 23. 10:22
Előbb-utóbb elfogy az utolsó ukrán is. Csak így tovább zseléke.
petiafeher
2022. december 23. 08:13
Lassan konkrét dátumokkal is nyilatkozhatna a méltán híres 'brit' hírszerzés. "Az oroszok jövő szerdán és pénteken fognak kifogyni a lőszerekből." Közölhetnék ezeket a híreket az időjárás jelentéssel együtt is. Tehát van még hova fejlődnie a main-stream médiának. Egyébként a kedvenc elemzőm Robert C Castel. - az ő meglátásait nagyon szeretem.
balu3
2022. december 22. 16:31
Egy névtelen hangulat cikk. A sok közül!
Rizsa
2022. december 22. 09:17
Ebben a háborúban nem az orosz harcol . Amerika áll szemben az UNIO val ukrajnai befolyásért. A piszkos munkát pedig az oroszok végzik el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!