BBC: Oroszország hamarosan kifogy a fegyverekből

2022. október 28. 06:25

A brit portál szerint az oroszok már légvédelmi rakétákkal kénytelenek földi célpontokat támadni.

2022. október 28. 06:25
null

Egyre több jel utal arra a BBC szerint hogy Oroszország fegyverkészletei vészesen fogynak. A brit csatorna egyik legutóbbi elemzése szerint az oroszok már légvédelmi rakétákkal kénytelenek földi célpontokat támadni, mert nincs elég erre alkalmas precíziós fegyverük. A közösségi médiában is mind több olyan fénykép és videó jelenik meg, amelyen orosz eredetű légvédelmi rakéták maradványai láthatók ukrán épületek romjai között.

A képen látható Sz-300-as rakétát eredetileg légi célok ellen tervezték, mégis egy harkivi házat lőttek szét vele. Igaz, a roncsokról nehéz megállapítani, hogy vajon a rakétát az oroszok lőtték-e ki, vagy pedig az ukrán légvédelem. 

Nyitókép: Twitter

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vbandi
2022. október 28. 13:10
A Brit "tudósok" megmondták.
Silcon
2022. október 28. 12:21
Nem vagyok biztos benne, de szerintem elég rendesen meg kell bütykölni egy légvédelmi rakétát, hogy földi cél ellen hatásos legyen. Ezekben alapvetően közelségi gyújtó van, radarral vagy valami hasonlóval, és kúp formájában lő ki apró repeszeket a célpont felé. Az biztos, hogy nem ütközésre robban, mert ilyen precíz találat gyakorlatilag nem létezik.
hidegfehérmintaled
2022. október 28. 11:29
Ilyenkor szokott történni, hogy megint megszórják a hoholokat a nem létező lőszereikkel, aztán ebben a témában kuss lesz megint egy hétig.
NullaSalus
2022. október 28. 10:39
Újra elővették a március eleji cikket? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!