Lengyel lap: Illúzió, hogy az oroszok kifogynak a lőszerből, és már öreg mosógépekkel kénytelenek lőni az ukránokat

2022. december 15. 09:27

„Egyedül Lengyelországban ennyire túlmitologizált és tartalmatlan a háborúról szóló közbeszéd” – írja a Do Rzeczy.

2022. december 15. 09:27
null

A Do Rzeczy listát készített azon, Ukrajna számára kedvező állításokról és álláspontokról, melyek a február óta tartó háború folyamán elterjedtek, és amelyek a lap szerint egytől egyig illúziók. 

„Első: Putyin fél lábbal a sírban áll már. 

Második: Az orosz hadsereg nemsokára kifogy az emberekből, a felszerelésből, lőszer helyett pedig öreg mosógépekkel lövik az ukránokat

Harmadik: Az ukránok megállíthatatlanok, és minden területüket vissza fogják szerezni az oroszoktól, beleértve a Krímet. 

Negyedik: Oroszország összeomlik a szankciók alatt, az oroszok pedig fel fognak lázadni ó, mert kivonult a Starbucks.

Ötödik: Putyin sorozása tömeges felkeléshez fog vezetni, amely megdönti a rezsim hatalmát. 

Hatodik: Oroszország az összeomlás szélén van, veresége elkerülhetetlen, és meg fog szűnni létezni.”

Mint a cikk szerzője írja: az ezen illúziókat dédelgetők abba a hibába esnek, hogy optimizmusuk teljesen elválik a valóságtól. Sokan márpedig bedőlnek ezeknek az illúzióknak. 

Egyedül Lengyelországban ennyire túlmitologizált és tartalmatlan a háborúról szóló közbeszéd”

– olvasható a cikkben.

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. december 15. 15:16
Nyilván mi is túlzunk azzal kapcsolatban, hogy a ruszkik korlátlanul el vannak látva hadianyaggal emberrel és korlátlanul bírják a hideget. De megkockáztatom az igazság valahol a kettő közt található de a mi álláspontunkhoz lényegesen közelebb. Amúgy nem szükséges, hogy világ legnagyobb hadserege a ruszkiknál legyen, elég egy akkora ami lenyomja Ukrajna and Co seregeit.
letsgobrandon
2022. december 15. 12:55
egy rakétának csak egy dolgot kell tudnia... a legócskább számítógép memóriája elég hozzá .. csak a kretének hiszik , hogy az oroszok nem tudják legyártani A hülye Truman mikor Sztálinnak menőzött az atombombájával akkor a ruszkiknál már futott a saját atomprogram
Robert69
2022. december 15. 12:14
Hát ha valaki azt gondolja, hogy a hidegháborúban felépített hadianyag gyárak átálltak az elektromos fogkefék gyártására akkor téved. Az a hatalmas potenciál most ontja az anyagot. Bármennyire szeretnék nem fog bekövetkezni az ellátás összeomlása az orosz oldalon, mert ott nem kereslet kinálati piac szabályai szerint működik a hadiipar.
yanoo
2022. december 15. 11:50
A cseheknél is ilyen a sajtó. Bármelyik cseh lapba beleolvas az ember, az az érzése, hogy holnap már az ukik elfoglalják Moszkvát. Minden nap győzelmi jelentéseket írnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!