A Magyar Péter Színház bemutatja: Pünkösd

2024. május 19. 22:56

Jelenléte betöltötte az egész teret, és megtelének mindnyájan a Magyar Péter iránti hamis szeretettel és reménységgel, holott azt sem tudják vala, kicsoda.

2024. május 19. 22:56
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

„Amikor pedig eljött pünkösd napja, és mindnyájan egyakarattal együtt valának Szentesen, nagy hirtelenséggel mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése behajtott a térre az álmessiás nemzeti platós autója. A Szentlélek helyett megérkezett Magyar Péter. Megkönnyebbültek.

Jelenléte betöltötte az egész teret, és megtelének mindnyájan a Magyar Péter iránti hamis szeretettel és reménységgel, holott azt sem tudják vala, kicsoda. Magyar kettős nyelvvel szóla hozzájuk, ahogy a kígyó adta neki szólni.

Minekutána pedig ez a zúgás lőn, zavarodás támadt, mert mindenki azt hallotta szólni, amit hallani akart. Mintha gondolataikban olvasott volna, nem volt abban semmi megütközésre méltó, amitől bódult állapotba kerültek, egyesek mondának: édes bortól részegedtek meg.

Péter azonban előállván, monda nékik: nem részegek ezek, amint ti állítjátok, hiszen a napnak tizedik órája van. Hanem ez az, ami megíratott a liberális értelmiség hamis prófétái által, hogy a Fideszből jön el a szabadító, az ámításnak szelleme által, amit most láttok.

Ettől veszítette eszét mindenki, aki hamis messiásra vágyik és szereti a hazugságot. Ez lészen büntetése.

Monda Péter: kitöltök az én hamis antikrisztusi szellememből minden testre, és a ti ifjaitok hamis látásokat látnak, és a ti véneitek hazug álmokat álmodnak, és mennek a vágóhídra. Békére, szeretetre, összefogásra van szükség, de mi nem fogunk össze senkivel.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­­k­­­e­­­l­d­­ ­a­ ­s­z­­e­­­x­­­i­ ­­p­­u­n­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
SandorL
2024. május 20. 18:37
Bartusnak a masodik neve nem PAL? Mert ugy nez ki mintha forgolodna, de a vegen csak kijon a szog a zsakbol; hat, hogy lehet, hogy mp nem fog ossze?!
mreinstand-2
2024. május 20. 16:42
Az egyetlen magyar újságíró, aki még nem tévedett. Sőt, abba a kb 10 főből álló magyar csapatba tartozik, akinek lehet adni a szavára.
Felvidéki MAGYAR
2024. május 20. 16:06 Szerkesztve
Böffentett egy büdöset a zsiráf metélt. A tórából idézhet a fajtája! Ezt az úri piperkőcöt is utáljuk, de téged és a fajtádat nála is jobban! Nekünk pedig érik a sokadik 2/3, te fitymátlan gané!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!