Betiltaná a Tiktokot az Egyesült Államokban két republikánus politikus

2022. november 12. 07:47

Nemzetbiztonsági okokra hivatkoznak.

2022. november 12. 07:47
null

Az amerikai Kongresszus két republikánus tagja a TikTok közösségi oldal betiltását kezdeményezi az Egyesült Államokban a nemzetbiztonság védelmére hivatkozva – írta a Washington Post pénteken.

Marco Rubio szenátor és Mike Gallagher a napilapban megjelent közös véleménycikkben jelentette, hogy

jogszabályt terjesztenek elő a TikTok és minden más közösségi alkalmazás betiltásáról, amely a Kínai Kommunista Párt befolyása alatt áll.

Átfedések lehetnek a közösségi alkalmazás anyavállalata és a kínai állampárt propagandaszervezetei között

A két politikus egy közelmúltbeli jelentésre hivatkozik, hogy átfedések vannak a közösségi videóalkalmazás anyavállalata, a ByteDance és a kínai állampárt propagandaszervezetei között. Álláspontjuk szerint a Kínai Kommunista Párt a saját narratívájának közvetítésére használja fel a TikTokot, ami

jelentős nemzetbiztonsági fenyegetést jelent az Egyesült Államok számára.

Mint írják, nem bíznak a Biden-kormányzat által indított a TikTok adatvédelmi gyakorlatának nemzetbiztonsági felülvizsgálatában.

A TikTok betiltását szorgalmazzák Amerikában

Újabb felvonásához érkezett az Egyesült Államok és a TikTok közötti, lassan hőseposzi terjedelművé váló konfliktus. Az USA-ban ismét egyre erősebbek azok a hangok, amelyek a kínai hátterű közösségi platform betiltását szorgalmazzák az országban - adatvédelmi okokra hivatkozva. Az aligha újdonság, hogy Kínában a személyes adatok és a privát szféra védelme sokkal kevésbé hangsúlyos, mint Európában vagy az Egyesült Államokban, és akkor finoman szóltunk.

A Washington Post megjegyzi, hogy a politikusok két módon kezdeményezhetik a jogszabályt: beterjeszthetik még az év vége előtt idén elfogadni tervezett átfogó védelmi-felhatalmazási törvény részeként, vagy a jövő évtől minden valószínűség szerint republikánus többségű Képviselőházon keresztül.

Marco Rubio, a Szenátus hírszerzési különbizottságának alelnöke, akit kedden Floridában nagy többséggel választották szenátorrá újabb 6 évre. Mike Gallagher a képviselőház tagja Wisconsin államból.  

(MTI)

Nyitókép: MARIJAN MURAT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. november 12. 15:01
szolasszabadsag amcsi modra
Backstab
2022. november 12. 14:06
Az tenyleg igaz hogy kemkedik uttanad. Tobbszori alkalommal bizonyitotta mar. Azok a helyeken ahol jar a telefon uttana be kerul a hirfolyamba. Hidd el ez tapasztalat.
zrx8
2022. november 12. 10:55
"Szabadpiac" felhasználó elhagyta a csetet.
MintaPedagógus
2022. november 12. 08:42
Inkább a kínai TikTok, mint a zsidótulajdonú többi gondolatrendőrség (Facebook, Instagram, stb.)!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!