Kivonul a Vöröskereszt Ukrajnából

2022. október 10. 14:30

Biztonsági okokra hivatkoznak.

2022. október 10. 14:30
null

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága közölte, hogy biztonsági okokból szünetelteti ukrajnai tevékenységét − közölte a Sky News. 

Hétfőn Oroszország cirkálórakétákat lőtt ki ukrajnai városokra, amelyek civileket öltek meg, és áramkimaradásokat okoztak. A hadműveletet Vlagyimir Putyin orosz elnök bosszúnak nyilvánította. A rakéták forgalmas útkereszteződésekbe, parkokba csapódtak Kijev belvárosában.

„Minden a különleges katonai művelet keretein belül történik” – reagált a Kreml a reggeli rakétatámadásokra. Dimitrij Medvegyev szerint a java még csak most jön. Mint írta: „Az első epizód véget ért, lesz még több is”. Hozzátette: „úgy vélem, hogy a népünk és a határaink védelme mellett a jövőbeli cselekedeteink célja az kell legyen, hogy teljesen lebontsuk az ukrajnai politikai rezsimet”.

Fotó: Ukrainian State Emergency Servic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2022. október 11. 09:57
Pont most?
kulszek
2022. október 10. 19:16
Valószínüleg az állam nem garantálja az épségüket, azért vonulnak ki. A sorok között azt olvastam ki a tavaszi Kijev-támadás tudósításaiból hogy az állam-védő szolgálatok is nagy előszeretettel használtak a céljaikhoz mentőautókat és sajtó jelzésű járműveket. A támadó fél is tudta ezt, ezért ellenőrizték és lőtték az ilyen járműveket. Nincs elég megbízható információm hogy elítéljem, de ha igaz, akkor az a nemzetközi normákat durván sérti és nagy veszélyt jelent mindenkire.
masikhozzaszolo
2022. október 10. 18:03
Mit látott a Vöröskereszt? Hát ugyanazt, mint az USA által gerjesztett afrikai, közel-keleti, eritreai, líbiai, vietnami, bejrúti beavatkozásainál. A Vöröskereszt értelemszerűen mindig bele/át van szőve a media, sajtó, titkosszolgálatok küldötteivel is. Hogy közel lehessen a tűzhöz. Persze, ment is, hogyne, az az alapfoglalkozás. Meg viszi a hírt, információt. Mindkét félnek. Ha kivonul, akkor azért, mert azt mondták neki. Ha bevonul akkor meg azt. És ugye a szervkereskedelem is alap egy háborúban.
llnnhegyi
2022. október 10. 16:20
Audienciák? Elmaradnak? Zelenszkijt egyetlenegy európai/ amerikai vezető nem látogatja meg? Hetente? Boris Johnson fosik? Ursulának remeg a lába? Vége a háborúnak? Tárgyalni kezdenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!