„Minden a különleges katonai művelet keretein belül történik” – reagált a Kreml a reggeli rakétatámadásokra

2022. október 10. 13:14

Több ukrán város áram- és vízellátás nélkül maradt, miután orosz rakéták tucatjai csapódtak be a nagyvárosokba.

2022. október 10. 13:14
null

A Kreml szerint a Kijevet hétfőn megrázó robbanások az általa „különleges katonai műveletnek” nevezett akció részei voltak – írta meg a Reuters.

Több ukrán város áram- és vízellátás nélkül maradt, miután hétfő reggel orosz rakéták tucatjai csapódtak be ukrán nagyvárosokba szerte az országban, többek között a fővárosba, Kijevbe is. Az ukrán tisztviselők nyilatkozatai alapján, a támadás egy bosszúhadjárat a kercsi hídon elkövetett hétvégi robbanásért, amely Oroszországot a Krím félszigettel köti össze.

Minden a különleges katonai művelet keretein belül történik

– válaszolta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, amikor újságírók a kijevi és ukrajnai bombázásokról kérdezték.

Peszkov nem nyilatkozott arról, hogy a csapások a híd elleni támadás megtorlásával állnának összefüggésben. A kercsi híd elleni támadást Vlagyimir Putyin elnök vasárnap este televíziós nyilatkozatában terrorista cselekménynek nevezte.

Nyitóképen: Dmitrij Peszkov. Fotó: RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2022. október 10. 16:35
Az oroszok tulajdonképpen elérték a céljukat, most más csak önvédelemre kell berendezkedniük, hódítani nem akarnak. Öket nem fogja zavarni az sem, ha a háború 10 évig tart. Berendezkednek a kelettel való együttmüködésre, gazdaságilag is rendbe fognak jönni. Aki itt vesztes lesz, az egyértelmüen Európa. Putyin azonban egy komoly hibát valóban elkövetett. Sztálin gyözelmei neki mindig is példaképként szolgáltak. Sztálinról lehet mondani bármit, de egyet nem lehet töle elvitatni, azt, hogy megtalálta a nácik ellenszerét. És az ugyan borzasztóan embertelen, de egyszerü és nyerö volt: Az orosz katonának jobban kellett félnie a saját tisztjeitöl, mint a náciktól. Ez volt a nyerö trükk. De ehhez emberanyag kell, és olyan belsö politikai helyzet, amelyben ezt meg lehetett csinálni. Az világháború gyöztes orosz katonáit csak részben fütötte a hazaszeretet, fontos szerepet játszott a vasfegyelem és a félelem is. Putyinnak a két feltétel közül (emberanyag + vasfegyelem),egyik sem áll rendelkezésre, de mégsem gondolkodott el azon egészen komolyan azon, hogy ezt a két feltételt hogyan tudná valami mással,- technika stb. -, kompenzálni. Ezért van most bajban, de túl lesz rajta. Sztálinnak is kellett több mint egy év, amig rájött, hogy mit kell tennie. Az oroszok mindig vesztes állásból fordítanak. Ez már Napoleonnál is így volt. Ennek a háborúnak sok különbözö utóhatása lesz, de talán amire a legkevesebben gondolnak, az lesz a legjelentösebb. Minden fel lesz építve, a halottak el lesznek siratva, lesznek kölönbözö szerzödések, ahogy ez egy háború után lenni szokott. Azonban új lesz az, hogy az oroszok végleg rádöbbentek arra, hogy a Nyugatban még sokkal kevésbé bízhatnak meg, - gyakorlatilag egyáltalán nem -, és még sokkal kevésbé lesz érdemes velük együtt müködni, mint ahogy azt eddig gondolták és tették. Oroszország a világ kb. egy hatoda. A nyugat tehát elvesziti a világnak ezt az egy hatodát, mint partnert. Most még erre csak legyintenek a rövidtávon gondolkodó, nyugati politikai pancserek, de hosszútávon meglesz ennek a meggondolatlanságnak a böltje.
Paplacs
2022. október 10. 16:09
"Az ukrán tisztviselők nyilatkozatai alapján, a támadás egy bosszúhadjárat a kercsi hídon elkövetett hétvégi robbanásért," Mégis mit vártak?!? Aki kuplerájba megy, ne csodálkozzon, ha megb.sszák.
Búvár Kund
2022. október 10. 15:07
Én írtam tegnap, hogy ez várható. Vége a "kesztyűs kéz háborúnak" és elkezdődik a módszeres, kíméletlen bombázás.
Jason Bourne
2022. október 10. 14:59
Nem értem amúgy miért kell városközpontokat lőni. Elég lenne csak a főbb villamos hálózati csomópontokat, trafóállomásokat kiiktatni, áram nélkül megállna az élet, sőt fészbúk se lenne, egyből elzavarnák Zelenszkijt és lehetne tárgyalni a békéről, vérveszteség nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!