Márki-Zay Péter ismét az ukrajnai fegyverszállítás mellett érvelt

2022. március 19. 09:39

A baloldal jelöltje bár rémhírterjesztés miatt feljelentget, egy csütörtöki lakossági fórumon ismét azt fejtegette, hogy hazánknak fegyvert kellene küldeni Ukrajnába.

2022. március 19. 09:39
null

Mint arról beszámoltunk, Márki-Zay Péter feljelentést tett az ügyészségen rémhírterjesztés és közösség elleni uszítás vádjával, mert szerinte Orbán Viktor, a Fidesz, „és médiája" valótlanságokat híresztel és rágalmazza a baloldalt az orosz-ukrán háború kapcsán. Bővebben...

Portálunk is részletesen foglalkozott az elmúlt időszakban azzal, hogy baloldali politikusok kvázi egymásra licitálva beszéltek arról, hogyan kellene Magyarországnak beavatkozni a háborúba.Márki-Zay több alkalommal is beszélt Magyarország háborús szerepvállalásáról, ezzel kapcsolatos nyilatkozatait ebben a cikkben szedtük össze.

A Mediaworks Hírcentrum ezúttal Márki-Zay csütörtöki lakossági fórumáról számol be, melyet Kiszomboron tartottak. Az eseményen Márki-Zay megerősítette, hogy szerinte Magyarországnak kötelessége lenne fegyverekkel támogatni a háborúban Ukrajnát.

„És amikor Orbán Viktor megtagadná a fegyvereket, amit egyébként ő is szállít nekik, de aki azt mondja, hogy nem kellene nekik szállítani, mert azokat majd a magyarok ellen használják. Hát mondom, elnézést kérek, tudom, hogy a gazdasághoz nem ért miniszterelnök úr, de ez még talán azt a logikai szintet nem haladja meg, hogy Orbán Viktor is meg kell értse. Tehát hogyha mi az ukrajnai magyaroknak és ukránoknak adunk fegyvert, hogy megvédjék magukat az oroszoktól, akkor azt nem az ukrajnai magyarok ellen fogják használni, hanem az ő védelmükben".

Márki-Zay okfejtését alább tekinthetik meg: 

Az oroszok támadják a fegyverszállítmányokat

A magyar kormány már korábban döntött arról, hogy nem küldünk sem katonát, sem fegyvert, és nem engedjük azt sem, hogy rajtunk keresztül szállítsanak halált okozó fegyvereket Ukrajnába. Erről Szijjártó Péter is beszélt korábban, úgy fogalmazott, hogy

A külgazdasági és külügyminiszter szerint „a fegyverszállítások veszélyességéről — ha korábban nem voltak vele tisztában –tegnap (szerk.: vasárnap) végérvényesen meggyőződhetett mindenki: az oroszok támadást intéztek egy Lengyelországtól alig húsz kilométerre fekvő támaszpont ellen, ahol szakértők szerint külföldről érkezett fegyverszállítmányokat tároltak”.

A tárcavezető szerint „ha nem tiltottuk volna be a fegyverszállítmányok áthaladását Magyarországon, akkor azok átadására a magyar-ukrán határon került volna sor, az pedig a tegnapihoz hasonló támadás veszélyét okozta volna Kárpátalja területén, a magyar-ukrán határ közelében”.

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Nyitókép: Videa

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nori70
2022. március 19. 16:55
Fidesz, hazugság a neved. Ebben szó sincs arról, hogy Márki-Zay fegyvert akarna küldeni.
Leakis
2022. március 19. 13:29
Intelek azért mindenek előtt, hogy tartassanak könyörgések, imádságok, esedezések, hálaadások, minden emberekért, királyokért és minden méltóságban levőkért, hogy csendes és nyugodalmas életet éljünk, teljes istenfélelemmel és tisztességgel." 1Timótheus 2:1-2
foldizs
2022. március 19. 12:27
MZP láthatóan nem csak a választásokig gondolkodik, mint OV.
states
2022. március 19. 12:01
Barom, idióta, komcsináci
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!