Feljelentést tesz Márki-Zay Péter

2022. március 18. 11:17

Szerinte rémhírterjesztés, hogy az ellenzék katonákat küldene a háborúba.

2022. március 18. 11:17
null

Márki-Zay Péter pénteken feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen rémhírterjesztés, közösség elleni uszítás vádjával, közölte az összefogott ellenzék péntek délelőtt.

„Nem tűrjük, hogy bárki azt hazudja az ellenzékről, hogy magyar katonákat akar az orosz-ukrán frontra küldeni!” – írták.

Márki-Zay sajtótájékoztatójára várhatóan délután háromnegyed egykor kerül sor.

Ismert: Márki-Zay korábban többször kijelentette, hogy ha a NATO úgy rendelkezik, akkor Magyarországnak katonákat kellene küldenie az orosz-ukrán háborúba.

A Partizánban azt is elmondta:  támogatná Ukrajna felvételét a NATO-ba, és szerinte Magyarországnak olyan hűségesnek kellene lennie a NATO-hoz, mint amennyire a románok. Márki-Zaynak nem ez volt azonban az egyetlen meghökkentő mondata a háborúval kapcsolatban: emlékezetes, egyszer azt is kifejtette, hogy Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában, és emberek halnak meg.

Az is kisebb vihart váltott ki, amikor a miniszterelnök-jelölt arról beszélt:  „öngyilkos politika” volt megvétózni annak idején a NATO–Ukrajna-közeledést a kárpátaljai magyarok jogai miatt, mert a két dolog nem összemérhető.

Nyitókép:AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. március 19. 14:18
az a csoda, hogy ez a nyomorult még szabadlábon van!
iIonah
2022. március 18. 19:45
Tedd meg, te mocskos lipsi féreg! Ez persze nem változtat azon a tényen, hogy a kollaboráns fajtád magyar ifjakat szeretett volna az ukrán vágóhídra küldeni. Hálát adhatunk a Jóistennek, hogy Magyarország miniszterelnökét dr Orbán Viktornak hívják.
zovirax
2022. március 18. 19:39
Ha ez a szerencsétlen mentálisan zavarodott ember kerülne hatalomra, kemény diktatórikus uralom venné kezdetét. Aki csak ellent merne neki mondani azonnal menne a levesbe...
Előre
2022. március 18. 18:41
Szánalmas! De ezzel újabb öngólt lőtt mert még a maradék gondolkodó híveinek is visszatetsző ez a kontraproduktív módszer! Ezzel megint szavazatokat veszít! A tanácsadói ennyit tudnak vagy már ők is feladták???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!