Márki-Zay: Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában, és emberek halnak meg

2022. február 27. 19:40

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint a magyar miniszterelnök hazaáruló, mert hazánk a baltiakkal és a románokkal ellentétben nem telepít NATO-csapatokat a területére.

2022. február 27. 19:40
null

Újra megtartotta szokásos vasárnap esti bejelentkezését Márk-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje megint Simon Andrással ült egy asztalhoz hódmezővásárhelyi otthonában. Ezzel a felállással sikerült elérni azt az elmúlt hetekben, hogy a korábban rengeteg botrányos kijelentést tevő Márki-Zay élő videóit mederbe tereljék, kontroll alatt tartsák.

Az első téma most az orosz-ukrán háború volt.

Márki-Zay elmondta: hazugság, hogy katonákat küldene Ukrajnába, pedig de. Közölte, ő csak akkor lépne, ha a NATO közös fellépés keretében megsegítené Ukrajnát. Szerinte Orbán Viktornak is ez az álláspontja.

Márki-Zay arra reagálva, hogy a Magyar Honvédség jelentős alakulatokkal felvonult a keleti határra:

szerinte nem Orbán védi ezzel Magyarországot, hanem a NATO.

Hozzátette: „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy Ukrajnában most háború van, és emberek halnak meg”, mivel szerinte hazánk akadályozta a NATO-Ukrajna segítségnyújtási kapcsolatok fejlesztését. Úgy véli, ha ez nem történik meg, a háború sem tört volna ki. Azt is kijelentette: Orbán Viktor áruló, mert Magyarország az egyetlen, amely NATO-tag létére nem telepített NATO-csapatokat a területére, miközben Biden az összes Oroszország közelében lévő ország – baltiak, lengyelek, románok – befogad NATO-alakulatokat.

Ezért szerinte Orbán hazaáruló.

Márki-Zay egyben reményét fejezte ki abban, hogy „Orbán a következő 35 napban hűséges NATO-szövetségesként fog viselkedni”.

Márki-Zay azzal folytatta, hogy magát „tisztességes keresztény embernek” valló ember és „igaz magyar hazafiak” nem szavazhatnak Orbánra,

Hét közepi németországi tárgyalásairól elmondta: azokat főleg a háborús téma uralta, de a német pénzügyminiszterrel például arról is is beszélt, hogy „ne adjanak pénzt Orbán Viktornak”. 

Márki-Zay ezután párhuzamot vont a covid-kommunikáció, Lázár János helyi kommunikációja, valamint a mostani háborús kommunikáció között, és megállapította: a Fidesz hülyének nézi az ellenzéki és a fideszes szavazókat is, de látja azt is, hogy „sajnos van olyan szavazó, aki hisz a Fidesznek, és ez nagyon szomorú”.

Márki-Zay ezután fejtegetésbe kezdett arról, hogy amellett, hogy „Orbáné a háborús felelősség”,

a magyar miniszterelnök leépítette a menekültügyi-kapacitásokat is – szerinte.

Ennek kapcsán elmondott egy történetet: nemrég hívta egy roma aktivista, és elmondta, hogy ő segít a kárpátaljai magyarokon. Csak azért mondom, hogy roma, mert a legtöbb esetben azt gondoljuk, hogy a romák szorulnak segítségre, és itt van egy roma aktivista, aki most az ukrajnai magyarokon segít” – mondta Márki-Zay.

A közös listáról elmondta: csupán annyira folyt bele a listaállításba, hogy bizonyos feltételeket szabott a pártoknak, amelyek szerinte a választások megnyeréséhez szükségesek. A többit a pártokra bízta, és örül neki, hogy végül sikerült megállapodni, bár hozzátette: jobban szerette volna, ha ezt hamarabb rendezik. 

Összesen 383 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atrah
2022. február 28. 16:27
Nagyon elszomorít, hogy egy ilyen szerencsétlen agyament a baloldal reménysége...... Ha, ennél nem volt jobb, akkor megérettek a pusztulásra. Szeretném érteni, hogy mi vele a cél, miért nem zavarták még el a sajátjai???? Szánalmas!
Rizsa
2022. február 28. 16:02
A te hülye nyugati barátaid a hibásak . Felhergelték az ukránokat . Addig húzgálta a tigris bajszát amíg elege lett. Most meg fegyvereket küldenek elvégre kurva jó üzlet . De nem az ukránnak.
dugesz77
2022. február 28. 12:16
Viktorunk egy ilyen ember. Fél kézzel megemeli minden országban a inflációt, felelős sőt ő a hibás 43 ezer magyar covid halottért, és mellékesen kirobbantja az orosz ukrán háborút.. Gondolkozz már el Maki Zaj....
Karácsony Andrea
2022. február 28. 11:16
Azon gondolkodom, hogy MZP tényleg ennyire hülye vagy ez egy tudatos kommunikáció, h a primitív Orbán fóbiásokban fenntartsa a harci szellemet..... Mindenesetre ez valami katasztrófa. Kiráz a hideg a gondolattól, h kb minden 2. választó polgár erre a félkegyelmű Márkyra szavazna.... Ami az ellenzéki komment kultúrát illeti: primitív fröcsögés és gyűlölködés. Érvek sehol csak a panelek puffogtatása, mérhetetlen ocsmány "stílusban" Akinek nem inge...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!