Épeszű ember nem akarhatja ezt!

2022. március 14. 08:06

Nem küldünk sem katonát, sem fegyvert, és nem engedjünk, hogy rajtunk keresztül szállítsanak fegyvereket.

2022. március 14. 08:06
null
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

„Amióta háború zajlik Ukrajnában, itthon folyamatosan vita tárgya az, hogy milyen álláspontot képviseljünk Magyarország békéjének, biztonságának megőrzése érdekében.

A kormány világos döntéseket hozott: nem küldünk sem katonát, sem fegyvert, és nem engedjünk azt sem, hogy rajtunk keresztül szállítsanak halált okozó fegyvereket Ukrajnába. A baloldal ezzel ellentétes álláspontot képvisel: ők küldenének fegyvert, sőt akár katonákat is, a fegyverszállítmányok áthaladásának tilalmát pedig egyenesen árulásnak nevezték.

Holott ez utóbbi veszélyességéről – ha korábban nem voltak vele tisztában – tegnap végérvényesen meggyőződhetett mindenki: az oroszok támadást intéztek egy Lengyelországtól alig húsz kilométerre fekvő támaszpont ellen, ahol szakértők szerint külföldről érkezett fegyverszállítmányokat tároltak.

Remélem, mindenki érti most már: ha nem tiltottuk volna be a fegyverszállítmányok áthaladását Magyarországon, akkor azok átadására a magyar-ukrán határon került volna sor, az pedig a tegnapihoz hasonló támadás veszélyét okozta volna Kárpátalja területén, a magyar-ukrán határ közelében. Épeszű ember nem akarhatja ezt!

A fegyverszállítások betiltása a biztonságot, azok esetleges engedélyezése – ahogy a baloldal szorgalmazza – pedig a veszélyt jelenti. Mi világosan döntöttünk és ki is tartunk a döntésünk mellett: Magyarország nem sodródhat bele a háborúba!”

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. március 14. 21:26
Petyka,hívd fel a lavrov komádat,és intézkedjél..:)
Magyarvagyoknemturista
2022. március 14. 19:32
https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/durva-video-magyar-zaszlot-egetnek-magyarokat-fenyegetnek-az-ukran-szelsosegesek/w8ttdgc Akik ezekért rakják ki az ukrán zászlót vajon jól átgondolták? Ha én ukrajnába katonákat és fegyvert küldenék,akkor azt ezek ellen küldeném.
Sulammit
2022. március 14. 19:27
Épeszű ember nem is, de hol találunk épeszű embert az ellenzékben?
ersa57
2022. március 14. 13:26
Kedves Petike! A probléma nem most kezdődött, hanem akkor, amikor zöldfülű, tapasztalan diplomataakarnokként megbíztatok Putyinban, egy kis alamizsna reményében. Mit féltesz, hogy visszavonják a Barátságért kitüntetésedet, azt neked önként kellene visszaadnod, hasonlóan mint ahogy a Debreceni Egyetem is megvonta Putyintól a díszpolgári címet. Vagy félted a rezsicsökkentést? Legyen már elég bátorság bennetek és fejezzétek be a hazudozást, hozzátok nyilvánosságra az oroszokkal kötött gázszerződést és Paks II beruházás részleteit. (Ahogy nincs olcsó orosz kőolaj, úgy nincs olcsó orosz gáz és nukleáris fűtőanyag sem!!!) Ja, hogy akkor kilógna a lógláb, kiderülne, hogy nem is az ország, hanem személy szerint te és OV. profitáltok ezekből a szerződésekből. Álságos módon megpróbáljátok úgy tisztára mosni magatokat, hogy ti békepártiak vagytok és nem hagyjátok, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba. Korábban is így kellett volna gondolkodnotok és Ukrajna NATO-tagságát blokkolva nem kellett volna asszisztálni Putyinnak ahhoz, hogy időt nyerve, megerősödve megtámadhassa a független és katonailag sokkal gyengébb testvérállamát. LEHET, HOGY AKKOR MOST NEM KELLENE AZON GONDOLKODNUNK, HOGY HOGYAN MARADJUNK KI EBBŐL A HÁBORÚBÓL???!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!