„Ne csinálj hülyeséget a kereszteddel” – üzeni egy német párt a választási plakátján

2021. szeptember 18. 09:52

A plakáttal a Die Partei kampányol.

2021. szeptember 18. 09:52
null

Egy hét és egy nap van hátra a németországi választásig, a Die Partei (A Párt) nevű viccpárt pedig egy olyan plakáttal kampányol, amelyen egy vigyorgó Krisztus azt üzeni, hogy „Ne csinálj hülyeséget a kereszteddel”.

A plakátot egy Berlinben élő magyar küldte Németh Balázsnak, a műsorvezető szerint a küldő „azt a költői kérdést írta hozzá megjegyzésként, hogy vajon Mohamed prófétával is készül majd ilyen »vicces« plakát”?

Nyitókép: Facebook

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Foldes imre
2021. szeptember 19. 17:50
Kerdezz, egy hithű zsidót erről. O fogja a legjobban tagadni Jézus zsidóság. Galilei, (Galil el Gojim) ,annyit tesz gojok tartománya. Galileaban főleg kanaanitak laktak. Ők bírták Mozes idejében, Jerikot , amit teljesen elpusztítottak az igeret földjére érkezők. A galileai kanaanitakat zsidó hitre terítettek. Mária előkelő származású Kanaanita családból származott. Gáspár Menyhért, Boldizsár, nem egy porba fingo zsidogyereket latogatott meg, hanem egyherceget. Salamon templomát, nem csak zsidók látogatták, ugyanis az egy szent helyre épült. Egy, a zsidó hódítás előtt ott élt népek templomának helyére. A bibliaban nem talalsz olyan mondatot, amelyben Jézus zsidónak vallana magát. (...ne keresd, mert nincs! ) Jézusnak meghalnia is azért kellett, mert tanitasai meredeken szembe mentek judaizmussal.
savrena
2021. szeptember 19. 08:09
Ennek a pártnak egy másik plakátja egyszerűen annyi, hogy "Nazis töten". Nem viccpart lesz az,.
öszödibeszéd
2021. szeptember 18. 17:49
Poén nincs benne, csak egy primitív szójáték. Vagy kettő. Amikor mi szavazunk, akkor ikszelünk, a németek viszont keresztet tesznek (Kreuz machen). Vagyis a krisztusi feszület és a szavazat leadásának gesztusa nyelvileg ugyanaz. "Kézenfekvő" a tanító Krisztusra történő asszociáció. A Kreuz machenre rímel a Scheiss machen is, ahol a Scheiss az ürülékkel azonos, illetve - ahogy nálunk is megvan - elsz@rni, elhibázni vmit. Annak van igaza, aki a kereszténydemokrata választókra irányuló polgárpukkasztást és blaszfémiát látja ebben. Tökugyanaz, mint a Covid alatti magyar Krisztus-karikatúrák intenciója ... Jézus viszont legyintene...
villogókékfog
2021. szeptember 18. 13:11
Hogyha ez a német humor, akkor milyen amikor komolyak? Hányinger ez az egész "németség".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!