A zöld kancellárjelölt Soros-kapcsolatairól vitáznak Németországban

2021. április 21. 09:37

Annalena Baerbock kapcsolati hálójáról vitatkozik egy AfD-s politikus és a német közszolgálati híradó.

2021. április 21. 09:37
null

Miközben a német Zöldek eddigi társelnökét, Annalena Baerbockot kancellárnak jelölte a párt, az AfD politikusa, Martin Sichert arról posztolt, hogy szerinte „Soros György a német kancellári hivatalig akarja terjeszteni befolyását”. Sichert ezt azzal magyarázza, hogy Soros rendszeres résztvevője a Világgazdasági Fórumnak, ahol az üzletember a világ elitjével találkozik; és Baerbock tavaly óta a Világgazdasági Fórum Young Global Leaders (Fiatal Globális Vezetők) programjának résztvevője. Sichert szerint így „aki a Zöldekre szavaz, az Sorosékra szavaz”.

Az AfD-s politikus posztjára reagált a német közszolgálati ARD híradója, a Tagesschau. A portál kifejti: Sorost régóta különböző események és folyamatok (migráció, Antifa) mögötti háttéremberként mutatják be „szélsőjobboldaliak” által terjesztett „legendák”. A Tagesschau bemutatja a Soros kapcsán Magyarországon folyó vitákat is, a portál szerint az üzletember mostanra az Orbán-kormány fő ellenségképe lett.

A Tagesschau aztán kitér a Baerbockot ért sorosos megjegyzésekre: a német közszolgálati portál szerint az állítások egyetlen bizonyítéka egy fotó, amit maga Baerbock közölt az Instagramon, és máig elérhető: a német zöld politikus a 2019-es Müncheni Biztonságpolitikai Fórumon valóban találkozott Sorossal.

A Világgazdasági Fórum Young Global Leaders programjában egyébként olyan személyiségek vettek részt eddig, mint Michael Schumacher, Leonardo DiCaprio, Emmanuel Macron, Sebastian Kurz vagy épp a Google-guru Sergei Brin.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2021. április 21. 18:21
Ki gondolta volna???!!!
fatman
2021. április 21. 15:33
Nógrádi: https://infostart.hu/kulfold/2021/04/21/nogradi-gyorgy-eldontheti-a-nemet-valasztast-hogy-ki-mit-csinal-valsagkezeles-cimen
Intel
2021. április 21. 14:47
Az USA mindenkori legjobb elnöke Donald J. Trump.
fatman
2021. április 21. 13:46
egyébként hirtelen már azt hittem, h meghívtak egy Afd-s politikust az ARD híradójába!!! de persze nem, mert ott ugye szólásszabadság van, a sajtó kiegyensúlyozott és főképp független, és demokratikus, stb stb... _I_
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!