Román bírálat érte az Európai Parlament LMBTQI-politikáját

2021. március 22. 17:00

Ne induljunk el az Isten általi alkotás megváltoztatásának irányába – mondta a legnagyobb román kormánypárt egyik vezető politikusa.

2021. március 22. 17:00
null

Ellenzi a legnagyobb román kormánypárt egyik vezető politikusa, hogy a szexuális kisebbségekhez tartozók gyermeket fogadhassanak örökbe – írja a Magyar Nemzet.

Rareş Bogdan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alelnöke és európai parlamenti képviselője szerint egy ilyen döntés „megváltoztatná a világot, amiben élünk”. Hozzáfűzte: „Ne induljunk el az Isten általi alkotás megváltoztatásának irányába”.

A korábban magyarellenes kijelenéseiről is ismert román politikus annak kapcsán nyilatkozott egy televíziós interjúban, hogy az Európai Parlament fordítóinak előírnák: az apa és az anya szavak helyett csak a szülő meghatározást használják. „Sok aberrációt láttam már az Európai Parlamentben, de a mostani javaslat ellen harcolni fogok. A legkonzervatívabb csoportot fogom erősíteni” – jelentette ki Rareş Bogdan. 

A román politikus tartózkodott annál az európai parlamenti szavazásnál, amely az uniót, az LMBTQI közösség szabadságát biztosító övezetté minősíti. Azzal indokolta pártja EP-csoportjának álláspontját, hogy bár nem fogadták el módosító indítványaikat, el akarták kerülni, hogy „a szuper toleráns Romániát Lengyelországgal és Magyarországgal azonos kategóriába sorolják”.

Címlapkép: Utcakép a New York-i melegfelvonuláson.

Kép forrása: MTI

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. március 23. 12:57
Hogy durrogtak a libernyákjaink, mikor a sztambuli bulit nem írtuk alá és milyen érdekesen hallgatnak, hogy a törökök is letörölték a talpukról a cuccot. Mit mondanak erre a román tagra?
syphax
2021. március 23. 06:52
Úgy tűnik mintha "leesett volna a húszfilléres" a nyustyuknál. Nopersze olyannyira nem, hogy bennünket magyarokat elfelejtett volna bántani az ürge....
David Lindenwald
2021. március 22. 19:11
Hallottatok? Picit picsogott a buzik Ellen, de azert rajtunk ütött egyet! Nincs, nincs beke romannal!!
Nemaztmondták Feri!
2021. március 22. 18:19
Tipikus Román sunyizás. Ide is oda is, oszt majd ha kiderül mi erősödik, akkor melldöngetés, hogy ők már rég azon az oldalon állnak. Két kérdésem van, az első a román kormányhoz, a második a magyarhoz: 1. Nem szégyellik a bocskort az öltönyhöz? 2. Az hogy van, hogy 1 Lej 70 Ft volt, most meg már 75 ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!