Szijjártó kiállt Trump bevándorláspolitikája mellett

2019. július 22. 10:56

A magyar külügyminiszter szerint a nemzeti hatásköröket tiszteletben kell tartani.

2019. július 22. 10:56

Szijjártó Péter megvédte Donald Trump határvédelmi intézkedéseit – írja a Fox News.

A magyar külügyminiszter az amerikai hírportálnak adott interjújában kifejtette, hogy "mi teljes mértékben megértjük a hozzáállásukat, hiszen felteszik azt a kérdést: valóban menekültként kezeljünk valakit, aki már átlépte egy biztonságos ország határát korábban?" – hangzott el. Majd folytatta: „ha valóban menekült valaki, akkor az a célja, hogy elérje az első biztonságos helyet, hogy elkerülje azokat a negatív hatásokat, amelyek elől menekül" – emelte ki.

„Ha biztonságos országokon is átkel valaki, hogy egy másikba jusson, akkor az gazdasági bevándorlás, az pedig minden nemzetnek a saját hatásköre, hogy eldöntse, szeretné-e fogadni a bevándorlókat vagy nem, ezeket a nemzeti hatásköröket pedig tiszteletben kell tartani” – mondta.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2019. július 22. 19:55
“Szijjártó kiállt Trump bevándorláspolitikája mellett” - írják. Ez olyan, mint amikor az egér az elefánntal együtt dübörög a hídon. Illetve nem az egér, hanem a piszka.. Illetve nem az elefánttal, hanem egy jókora darab mamutszarral. És nem dübörög, hanem bűzölög...
Mia szösz
2019. július 22. 12:08
A Fox News olvasói bizonyára nem az oldalukat fogják fogni, hogy "megvédte" az USA elnökét egy 9 milliós "nem-is-tudjuk-merre-van" kis európai ország külügyminisztere. Mert az amerikai szóhasználat ilyen. Ha magyar újságíró ilyet írna, az ellenzéki sajtó közröhej tárgyává tenné.
tango47
2019. július 22. 11:38
Európa is ott cseszte el, hogy a behívott bérmunkásoknak állampolgárságot adott. Példát kellene venni az arab országoktól, ott sohasem kaphat állampolgárságot idegen ország lakosa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!