A család egy férfi, egy nő és a gyerekek közössége

2019. április 01. 19:37

A sajtóban már előre elképesztő dolgokat írtak a kongresszusról.

2019. április 01. 19:37
Popovicsné Palojtay Márta

„Hát, soha nem gondoltam volna, hogy ezt megélem.
Körülöttünk rohamrendőrök százai, több méteres vaskordonok, harckocsi, teljes átvizsgálás, tüntetés. Mindenki arra figyelmeztet, hogy nagyon óvatosnak kell lenni, vegyük le a nyakunkból a kongresszusi belépőket.
A veszélyes hely, ahol vagyunk, a Családok Világkongresszusa Veronában.
Az az egyszerű tény, hogy néhány száz ember összejön és kifejezi a véleményét, hogy szerintünk a család egy férfi, egy nő és a gyerekek közössége, elég ahhoz, hogy a szervezőket és a résztvevőket súlyosan megfélemlítsék, fenyegessék, kigúnyolják, szélsőjobboldali lúzernek, gyűlölködőnek bélyegezzék a médiában.
A városban feketelisták készültek. A szállodákról, akik befogadták a kongresszus résztvevőit, a tolmácsokról, akik munkát vállaltak a rendezvényen. Az embereket felszólították a médiában, hogy bojkottálják ezeket a szállodákat. A résztvevő politikusokat még a sajátjaik is óvták a felszólalástól, nehogy ezzel tönkretegyék a politikai karrierjüket.
A sajtóban már előre elképesztő dolgokat írtak a kongresszusról. A »szabadság, élet- és boldogságellenes előadók« megfogalmazás még a finomabbak közé tartozott.
(Az pedig egészen vicces volt, amikor Novák Katalin magyar miniszter hozzászólásáról már DÉLELŐTT elolvashattam a Napi.hu-n és a 444-en a részletes beszámolót, hogy miket mondott és mennyire nem tetszett még ennek a közönségnek sem – a beszéd DÉLUTÁN, fél nappal a cikkek után hangzott el, egyébként kimondottan nagy sikert aratott. Eszemben sincs politizálni, nálam enyhén szólva nem mindenben arat sikert a kormány kommunikációs stílusa – de ez most teljesen vállalható volt.)
Mindenesetre a két cikk is jó példa arra, mekkora az igazságtartalma annak, amit a média a kongresszusról közölt.”

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2019. április 05. 08:25
Összegzésképpen megállapíthatjuk, hogy nem sikerült megokolható indokot találni arra, hogy miért korlátozza az állam az amúgy teljes jogú, ép elméjű, szabad akaratú és cselekvőképes polgárait a jogaik érvényesítésében. Klasszikussal szólva;"Cak" Szomorú
koronaszepe
2019. április 04. 11:49
"A gyerekek nem "jelenségek"! Nem lehet velük kísérletezgetni, és kiszolgáltatni őket a felnőttek önzőségének." Nem a gyermekek a jelenségek, én ilyet nem mondtam. A gyermekek sajnos ki vannak szolgáltatva a felnőttek önzőségének egy klasszikus családmodell esetében is. Ez nem sexuális orientáció kérdése.
koronaszepe
2019. április 03. 20:56
Az én állításom a következő; nincs logikusan megindokolható érv a mellett, hogy sexuális orientáció alapján az állam jogilag diszkrimináljon magyar állampolgárokat. Ezt továbbra is tartom. Ne keverjük a személyes véleményt a jog előtti egyenlőséggel. Rögzítsük; ha két magyar állampolgár között a jog különbséget tesz sexuális orientáció alapján, az diszkrimináció! Az, hogy szerinted, szerintem, Jóska, Pista, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára szerint mi a házasság, az ebben az esetben mindegy. Ízlés, neveltetés, vallás, meggyőződés kérdése.
koronaszepe
2019. április 03. 12:16
"Az, hogy a házasság szó alatt ki mit ért a hétköznapokban és hogy milyen tartalommal tölti meg a saját házasságát, már egy másik téma." Az igen, az első lépés, hogy megtehesse egyáltalán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!