Manfred Weber: A „nacionalizmus szelleme” a fő ellenfél az EP-választáson

2018. november 19. 16:33

A „nacionalizmus Európában ismét kísértő szelleme” a fő ellenfél a jövő tavaszi EP-választás kampányában – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje.

2018. november 19. 16:33

A „nacionalizmus Európában ismét kísértő szelleme” a fő ellenfél a májusi európai parlamenti (EP-) választás kampányában – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje hétfőn Berlinben.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa csúcsjelölti törekvéseit ismertető tájékoztatóján kiemelte: Németországban az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt politikája mutatja meg, mit is jelent a nacionalizmus. Az AfD „a nemzetek Európájáról beszél”, de szavai mögött a „pőre egoizmus és nacionalizmus” húzódik meg, ezért „az Európa-párti erők központi feladata az elhatárolódás ezektől a jobboldali erőktől szerte Európában” – mondta Manfred Weber.

Erős nemzetállamok – egyesült Európa

Hozzátette: az EPP „erős nemzetállamokat” akar, de az a meggyőződése, hogy a nemzetállamok „a globalizált világban csak egy erős, egyesült Európában lehetnek erősek”. Az EPP és a Fidesz viszonyáról szóló kérdésekre kiemelte, hogy a párbeszédre törekszik. „Túl sok erő akarja szétszakítani Németországot és Európát, én viszont hidakat akarok építeni” – mondta.

(MTI)

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sááá
2018. november 20. 13:33
Orbán Viktor jelöltje! Biztos igaza van!
Berecskereki
2018. november 20. 10:59
A hibásan értelmezett liberális szellem lengi be Európa egét. A közvélemény kutatások szerint a tagállamoknál a többség támogatja az EU működését. Ezt azonban a választások részvételi adatai nem támasztják alá. 1999 évtől a részvételi arány 50 % alatt teljesedett. 1994-ben még 56,67 % volt az átlag, 1999-től 50 % alá csökkent. 2014-ben már csak 42,61 % a részvételi arány. Ha az érvényesség 50 %+1 fő lenne, akkor 1999 évtől a választások érvénytelenek lennének. Elgondolkoztató, hogy mindez összefügg az EU működési irányának, a célok megváltoztatásával, a gazdasági tényezők háttérbe szorulásával és a pártpolitikai célok és ideológiák előtérbe kerülésével. Mindebbe szerepet vállaltak az elnökök és az őket támogatók. 1999-2004 Romano Prodi, 2004-2014 José Manuel Durão Barroso, 2014-től Jean-Claude Juncker. Magyarországon pedig még a 40 %-ot sem éri el a részvételi arány. 2004-ben 38,5 %, 2009-ben 36,31 %, 2014-ben 28,97 %. Mindez azt bizonyítja, hogy a többséget nem érdekli, vagy nem tartja megfelelőnek az EU működését. Forrás: http://www.europarl.europa.eu/elections2014-results/hu/turnout.html Magam is elgondolkodom, hogy van e értelme elmenni szavazni, ezzel is látszatra azt igazolni, hogy az EU jól működik, a működése a polgárok érdekében történik.
áfonya
2018. november 20. 09:32
Werber is kezdi a foga fehérjét villogtatni ....
áfonya
2018. november 20. 09:31
Merkel is megzakkant ,, kavintont neki.... védje meg országát ,, ne másokat okoljon ,,de hát meghívót adott a betolakodóknak ,,,, miről ugat .. jahhh hogy belebukik a migri projektbe mindjárt más a leányzó fekvése ... másokra mutogat bűnbakot kiált.... szálljon már magába ... Magyarország első pillanattól ellenzi a sz idegen megszállást ,, merkel ezért a magyarokat le nácizta.. https://hungaryfirst.hu/cikkek/2018-11-18/merkel-szerint-keson-epult-meg-magyar-hatarkerites-ezert-van-bajban-nemetorszag?fbclid=IwAR3E8lDWOkj7XVMcH-vF4kO3lffN71ak_hyrlQwgSk51qs7XadSljMsOGKE Merkel szerint későn épült meg a magyar határkerítés, ezért van bajban Németország HungaryFirst küldte be 2018. 11. 18., v - 18:21 időpontban Angela Merkel a teljes csőd szélén van, hiszen pártszövetsége súlyos népszerűségvesztést könyvelhetett el a bajorországi és hesseni tartományi választásokon. A fentiek hatására Merkel október végén bejelentette, hogy nem indul többet a CDU elnöki pozíciójáért, és 2021 után semmilyen politikai tisztséget nem vállal. Merkel bukásához egyértelműen a bevándorláspolitikája vezetett, azaz, hogy feltétel nélkül bevándorlók százezreinek küldött meghívót a „Willkommenskultur” és a „Wir schaffen das” jelszavai mögött. A kancellár miután látta, hogy ez a politika nem jött be, úgy tűnik, új hobbijaként a valóság és a közelmúlt elferdítésébe, azaz nyilvános hazudozásba kezdett mind a saját politikája, mind a Magyarországon épített kerítés és határvédelem kapcsán. Szerencsére mi nem vagyunk ilyen feledékenyek – írja az Origo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!