Schulz elvitetné az USA nukleáris fegyvereit Németországból

2017. augusztus 24. 08:28

Amellett, hogy az amerikai nukleáris robbanófejek kivonását követeli az országból, Martin Schulz szociáldemokrata kancellárjelölt az ellen is kikelt, hogy Németország GDP-je 2%-át védelemre költse.

2017. augusztus 24. 08:28

„Az országunkban található atomfegyverek felső határa nulla kell, hogy legyen. Azt akarjuk, hogy az Egyesült Államok összes atomfegyverét kivonja Németországból” írta Martin Schulz szociáldemokrata kancellárjelölt a Twitteren.

Körülbelül húsz amerikai nukleáris robbanófej lehet jelenleg is a nyugat-németországi Büchel katonai bázisán. Martin Schulz a német kancellári választások hajrájában megígérte – megválasztása esetén ezeknek száma nullára fog csökkenni. 

Az SPD kancellárjelöltje egy beszédében kikelt az ellen is, hogy a szövetségi állam az Egyesült Államok felhívására a NATO által is megkövetelt GDP 2%-ára emelje a védelemre fordított összeget. „Trump ragaszkodik hozzá, hogy a GDP-nk 2%-át – amely 30 millió eurót tesz ki – a hadseregre költsük, és Merkel mindebbe a német emberek megkérdezése nélkül beleegyezett” – nyilatkozta a politikus.

Úgy tűnik azonban Merkel támogatottsága nem apad, így a jelenlegi kancellárnak egyelőre nincs félnivalója a szeptemberi választásokon: a CDU és a CSU jelöltje 39,5%-on, míg Schulz tetemes lemaradással 24,5%-on áll.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. augusztus 24. 22:03
Igaza van, előbb viszi el az USA a nukleáris fegyvereit Németországból, mint hogy visszaadja a náluk "őrzött", ki tudja kinek "kikölcsönzött"német aranytartalékot.
TonyKann
2017. augusztus 24. 17:16
Brüsszel és a németek is folyamatosan azt kommunikálják, hogy egy Brüsszelből irányított saját Európai hadseregre van szükség, nem hagyatkozhatnak az USA erejére. Egy átmenet, USA már nem, saját még nincs, azért egy kicsit kockázatos.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 24. 13:51
Én Schulzot is!
telekaszter
2017. augusztus 24. 11:04
Az esélytelenek nyugalmával mondhatja...ígérhetne akár ingyensört is.:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!