Kerítés után vizesárok: elárasztással védik a Csalagutat a migránsok ostromától Calais-nál

2016. január 15. 17:00

Az alagút környékének elárasztásától azt várják, hogy még nehezebb lesz átjutni a biztonsági rendszeren.

2016. január 15. 17:00

A Csalagút üzemeltetői megelégelték a folyamatos illegális bejutási kísérleteket, ezért a korábban felépített kerítés után vízzel árasztották el a környéket – írja a The Local francia kiadása. Ahogy az Eurotunnel szóvivője, John Keefe fogalmazott: „Az alagút egy mocsaras területen épült, amit a víztől hódítottak el. Most hagytuk, hogy emelkedjen a vízszint, mindezt azért, hogy megakadályozza az embereket a kerítések megközelítésében – a természeti környezetet használjuk a védelmi rendszer egyik elemeként.”

A Franciaországot Nagy-Britanniával összekötő alagút üzemeltetői azt követően döntöttek az elárasztás mellett, hogy mintegy száz hektárnyi növényzetet távolítottak el a környékről a biztonság növelése érdekében. Erre azért volt szükség, mert a Dzsungel nevű illegális menekülttábor lakói újra és újra megkíséreltek erőszakkal bejutni az alagútba.

A legnagyobb ilyen betörési kísérlet során 2015 nyarán mintegy ezerötszázan rohamozták meg a terminál területét, a rendfenntartók könnygázzal fékezték meg őket. „A további biztonsági intézkedések nagyon jól működnek a nyár óta. A kerítésrendszeren nehéz átjutni, és 460 rendőr is vigyáz a rendre. Október óta alig volt áttörés a kerítésen.” – mondta a szóvivő.

*

Fotó: La Voix Du Nord

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik