Magyar alpolgármestert választott a nagyváradi önkormányzat

2015. február 12. 16:51

A nagyváradi önkormányzati testület csütörtöki ülésén leváltotta tisztségéből a város szociáldemokrata alpolgármesterét, és helyébe Huszár Istvánt, az RMDSZ önkormányzati frakciójának vezetőjét választotta.

2015. február 12. 16:51

A nagyváradi önkormányzati testület csütörtöki ülésén leváltotta tisztségéből Ovidiu Muresant, a város szociáldemokrata alpolgármesterét, és helyébe Huszár Istvánt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) önkormányzati frakciójának a vezetőjét választotta – közölte az Agerpres hírügynökség.

 
Ilie Bolojan polgármester kijelentette, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ képviselői új többséget alakítottak ki a városi tanácsban. Ezt azért tartotta fontosnak, mert az új, kétharmados többséggel könnyebben meghozhatók a város számára fontos döntések. A polgármester közölte, politikai döntés született, amely nincsen összefüggésben a leváltott alpolgármester városvezetői munkájával.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. február 13. 00:29
Korábban is magyar volt az alpolgármester nagyon sokáig. Az a gazdag nő aki Bukarestbe ment valami kormányfunkcióra. De hiába a magyar alpolgármester, hiába a törvények, annyit sem képesek elérni, hogy magyar nyelvű feliratokat is kitegyenek, ami pedig amúgy kötelező lenne.
vanyádat
2015. február 12. 19:52
Dicséretes kompromisszum a románok részéről. Ezerszer jobb helyzetbe hozza ez az ottani magyarokat, mint bármelyik hazai elmebeteg bármelyik beszéde.
alex.leopardi
2015. február 12. 18:02
Szent László városa teli betelepitett románokkal
indiáner
2015. február 12. 17:32
"Életében az áttörést 1903 augusztusa hozta el: ekkor ismerkedett meg Diósyné Brüll Adéllal, egy Nagyváradról elszármazott gazdag férjes asszonnyal, aki ekkor Párizsban élt és látogatóba jött haza."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!