Obama megint katonákat küld Irakba

2014. július 01. 09:59

További kétszáz katonát küld Irakba az Amerikai Egyesült Államok, így 750-re emelkedik a közel-keleti országban szolgáló amerikai katonák száma. A feladatuk a nagykövetség és az amerikai állampolgárok védelme. Az amerikai erősítést helikopterek és drónok is kiegészítik.

2014. július 01. 09:59

A bagdadi nagykövetség, a repülőtér, valamint az amerikai állampolgárok és épületek védelmére újabb kétszáz katonát küld Irakba az Amerikai Egyesült Államok. Velük együtt 750-re emelkedik a közel-keleti országban szolgáló amerikai katonák száma.

Barack Obama a katonák kiküldéséről levélben tájékoztatta a kongresszus két házának elnökeit. Eszerint a különítményt olyan felszereléssel látják el őket, amely harci feladatok végrehajtását is lehetővé teszi. Azt nem határozta meg az elnök, hogy mikor térnek haza a katonák, vagyis addig maradnak Irakban, ameddig Washington szükségét látja.

A védelmi minisztérium közölte: az amerikai erősítést helikopterek és drónok is kiegészítik. 

Korábban az amerikai vezetés már 300 tanácsadót küldött az arab országba az iszlamista lázadók elleni harc segítésére, korábban pedig 250 katona telepítéséről döntöttek – írja a Magyar Nemzet.

Amerikai harcoló egységek Irakba küldéséről egyelőre nem született döntés. Korábban Obama kizárta annak a lehetőségét, hogy szárazföldi alakulatokat küldjön az arab országba.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2014. július 01. 11:32
Meg kellene téríttetni velük a károkozásaikat kezdve bin láden kitenyésztésétől.
gyurmandia73
2014. július 01. 10:33
Nobel díjas.
napvilág
2014. július 01. 10:31
Megoldás: feléleszteni a Baath pártot és felfegyverezni :) Azok elzavarják a dzsihadistákat. Aztán Irakot a terepen máris uralkodó realtásoknak megfelelően három részre osztani. A lakosságcsere (etnikai tisztogatás) már úgy is jórészt megtörtént.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!