Sorra mondanak le magas rangú ukrán tisztviselők – beleremegett az ukrán vezetés a korrupciós botrányba

2023. január 24. 10:24

A sajtó nyilvánosságra hozta, hogy túlzó áron vásároltak ellátmányt a hadsereg számára. Itt a következmény.

2023. január 24. 10:24
null

Több magas rangú ukrán tisztségviselő is bejelentette távozását tisztségéből kedden, miután a sajtó nyilvánosságra hozta, hogy túlzó áron vásároltak ellátmányt a hadsereg számára – közölték a hatóságok.

A távozók között van Vjacseszlav Sapovalov védelmi miniszterhelyettes,

aki a fegyveres erők logisztikai támogatásáért felelt,

valamint Kirilo Timosenko, az elnöki adminisztráció helyettes vezetője és Olekszij Szimonenko főügyészhelyettes. Ez utóbbi tisztségviselő távozását a főügyészség is megerősítette a honlapján olvasható közleményben.

Az Ukrajinszka Pravda hír- és elemző honlap szerint lemondhatnak tisztségükről Szumi és Dnyipropetrovszk megyék vezetői, Dmitro Zsivicsenko és Valentin Reznyicsenko, valamint a Kijev által ellenőrzött Zaporizzsjai és Herszon megyék vezetői, Olekszandr Sztaruh és Jaroszlav Janusevics is.

A korrupciós vádakat Vjacseszlav Sapovalov tagadta és a róla szóló információ terjesztéséért az informátort keresni fogják – erről kedden számolt be a The Kyiv Independent.

(MTI)

Az ukránok bőven túlárazva szerezték be a fronton harcoló katonáknak az élelmiszert

***

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2023. január 24. 15:34
gondolom, mindenki menekeül, amíg tud, lassan vége a háborúnak, amíg lehet midenki elhagyja a jelek szerint
lofejazagyban
2023. január 24. 14:16
ez az ukrán korrupció csak egy putyinista deep fake. Ukrajna példát mutatott a rendszerváltásból, virágzó gazdaság, stabil kormányzás, elégedett kisebbségek.
Szuper
2023. január 24. 12:58
"Kutyából nem lesz szalonna! Miért pont ez a közmondás jutott az eszembe? Ha ezt megtették az élellemmel, mi folyhat az adományokkal és a fegyverekkel....? Európa legkorruptabb országa! Világ 122 hely. Hejjjjjjjjjjj! Világ tolvajai egyesüljetek! :-)))))))))) :-))))))))))))))))))
Vakfolt
2023. január 24. 12:45
Orosz propaganda, Ukrajnában nincs is korrupció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!