Ukrán korrupció: Zelenszkij fogadkozik, szerinte Ukrajna nem tűri a korrupciót

2023. január 23. 09:29

Kellemetlen magyarázkodásba kezdett az ukrán elnök, miután kiderült: több vezető ukrán politikus igenis tűri a korrupciót.

2023. január 23. 09:29
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, több vezető ukrán politikus is korrupciógyanúba keveredett: Vaszil Lozinszkij miniszterelnök-helyettes a hírek szerint kenőpénzt fogadott el, Olekszij Reznyikov védelmi miniszter pedig a helyi média értesülése szerint erősen túlárazva vett élelmiszert a hadseregnek. 

Az esetre Zelenszkij vasárnap esti videóüzenetében tért ki, azt állítva, hogy az Ukrajnára jellemző „krónikus korrupciót háttérbe szorította” az Oroszországgal vívott háború.

Szeretném világossá tenni: nem fogunk visszatérni a múlthoz, ahhoz, ahogy a múltban a különböző állami intézményeket vezető és az egész életükben állami pozíciókat kergető emberek éltek”

idézi az ukrán elnököt a Reuters. 

Állítja: a héten kulcsfontosságú döntéseket fognak hozni a korrupció felszámolására, de részleteket nem árult el. 

A lap megemlíti: a Transparency International korábban egy 180 országból álló listán a 122. legkorruptabb Ukrajna volt, ami azért is kellemetlen, mert az Európai Unió többek között a korrupció felszámolásához is kötötte Ukrajna EU-s tagságát. 

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2023. január 27. 13:44
Fejétől bűzlik a hal. Zselé milliárdos vagyont halmozott fel az elnökké választása óta. Ott várja nyugaton ha menekülnie kell.
rszots
2023. január 23. 15:29
"Korrupció az, amiből téged kihagynak." (GYK: Ha nem hagynak ki, akkor az egy jó üzlet.) Igazából akkor tényleg nincs is...
Salamander
2023. január 23. 14:06
Ukrajnában nincs korrupció, "ukrajna" van. A balkánon és a donbasz régióban ugyanis a "korrupció" szót "ukránra" cserélték.
zakar zoltán béla
2023. január 23. 13:54
Lemondott?! Igen! Scmitt Pál, Szájer, Borkai...lemondott?! Igen! Demszky-4-es Metró, Wittinghoff sexy csimbi, Gréczy spéczy, La(c)kner,...stb lemondott? Nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!