Az ukránok bőven túlárazva szerezték be a fronton harcoló katonáknak az élelmiszert

2023. január 23. 14:02

Pedig Zelenszkij fogadkozik, hogy Ukrajna nem tűri a korrupciót.

2023. január 23. 14:02
null

Volodimir Zelenszkij vasárnap jelentette be, hogy nem tűri a korrupciót. Az ukrán elnök állítja: a héten kulcsfontosságú döntéseket fognak hozni a korrupció felszámolására, de részleteket nem árult el. 

Közben az ukrán kormányt súlyos korrupciós botrány rázta meg: sajtóinformációk szerint Vaszil Lozinszkij, területfejlesztési miniszterhelyettes már őrizetben van, azonban felmerült a nyomozás során Olekszij Reznyikov védelmi miniszter neve is. A Zn.ua ukrán hírportál hozta nyilvánosságra, hogy a honvédelmi tárca bőven túlárazva szerezte be a hadseregnek szánt élelmiszert. A tárcavezető úgy reagált, hogy hamis ez az állítás. 

A portál birtokába jutott szerződést tavaly december 23-án kötötték meg 13,16 milliárd hrivnya értékben. Ebben rögzítették a harcban álló katonákhoz eljuttatandó alapvető élelmiszerek árát. Az oknyomozók utánajártak, hogy míg a kontraktus alapján egy tojás 17, egy kiló krumpli 22, egy kiló csirkecomb 120 hrivnyába kerül, addig a kijevi áruházakban a tojás ára 7 hrivnya, a krumpli 8-9, míg a csirkecomb 80 hrivnyába került.

A képen táblázatban balra a minisztériumi rögzített, jobbra pedig a bolti árak láthatóak.
A képen táblázatban balra a minisztériumi rögzített, jobbra pedig a bolti árak láthatóak.

Nyitókép: MIGUEL MEDINA / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. január 27. 13:13
Gyurcsány klán Ukrajnába küldje a brüsszeli kommunista szimat barátait , ne a magyar választásokhoz.
Tiszafa
2023. január 23. 20:34
Na hát. Ez annyira ójrópai, meg jogállami és demokratikus.
Robert69
2023. január 23. 17:57
Rájuk különösen igaz a mondás : Korrupció az amiből téged kihagynak!
Rizsa
2023. január 23. 17:40
Hogy mondhatok olyat , hogy az ukránok korruptak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!