Javaslatok Manfred Weber úrnak

2022. december 15. 12:59

Nem szeretnénk, hogy az Európai Néppárt első embere megálljon félúton, miután a minap kitalálta, hogy Magyarország tehet az illegális migrációról.

2022. december 15. 12:59
null
Veczán Zoltán
Veczán Zoltán

(Címlapfotón az Európát az illegális migrációtól hősiesen védő német határkerítés; mint tudjuk, Orbán Viktor lebontaná. Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

Köszönjük szépen Weber úrnak, az EPP Képviselőcsoport elnökének, hogy felszólalásában rámutatott Magyarország és a magyar kormány bűnösségében az illegális migráció európai elharapódzása tekintetében. 

Nagyon szép találat, muszáj időnként felidézni, ki is a bűnös a kialakult helyzetért. De kérjük, Weber úr, ne álljon meg itt. Ha visszagondolunk a legendás 2015-16-os évekre, a napnál is világosabb lesz:

bőven vannak még itt dolgok, amikért deresre lehetne vonni Magyarországot az illegális migráció kapcsán.

Szeretnénk néhány szerény javaslattal szolgálni az ellenőrizetlen migránshullámnak gátat vető daliás német politikusnak, hogy ha legközelebb szóba kerül Magyarország, ne maradjon muníció nélkül.

Kezdjük talán a legegyértelműbbel: amikor az Angela Merkel-vezette Németország és a haladó nyugati világ éppen arra készült, hogy határkerítéssel védekezzen az illegális bevándorlók ellen, Orbán Viktor volt az, aki lényegében meghívta a migránsokat Európába, amikor bejelentette, különleges eljárásban részesíti mostantól Magyarország a Szíriából érkezett menekülteket.

Emlékszünk: Manfred Schmidt, a magyar Migrációs és Menekültügyi Szövetségi Hivatal vezetője egy interjúban azt mondta:

nincs felső határa annak, hány háború elől menekülő és védelemre szoruló embert fogad be Magyarország.

Teljesen egyértelmű volt ezután, hogy minden migráns szír útlevelet fog magának hamisítani, a magyarok mégis süketnek és vaknak tettették magukat.

S ha ez nem lenne elég, természetesen Magyarország volt az amelyik folyamatosan szorgalmazta, hogy az általa meghívott migránsokat osszák szét az EU-tagállamok között, méghozzá kötelező kvótajelleggel. Kimondottan gusztustalan volt az a magyar nyomulás, egyfajta morális imperializmus, amivel a Magyarországba meghívott illegális bevándorlókat megpróbálták volna más államok ellátórendszereinek nyakába varrni. Sőt, odáig fajult a dolog, hogy amikor Németország és Franciaország jelezte, nem kérnek ebből, Magyarország zajosan támogatta a brüsszeli kötelezettségszegési eljárást a migrációs dömping ellen egyenes gerinccel fellépő országokkal szemben.

Közben a felelősség látszatát is próbálta kerülni a budapesti kormány. Emlékszünk: amikor Merkel azt mondta Orbánnak, hogy „ez nem európai, hanem magyar probléma”, a miniszterelnök felháborodva utasította ezt vissza.

Nem véletlen ugyanakkor, hogy 2016-ban az EU országaiban benyújtott menekültkérelmek 59,9%-t Magyarországban regisztrálták – szemben ezzel Németországba alig érkeztek.  

Nem csoda, hogy a migránsparadicsom Magyarországon egekbe szökött a bűnözés és a terrorfenyegetettség már a következő évben.

  • Senkinek sem kell bemutatni a szörnyűséges támadást, amit a szolnoki vonaton követett el egy magát 17 éves szírnek hazudó, menedékkérőként érkező férfi egy baltával 2016. júliusában, és négy embert megsebesített.
  • Ugyanebben az évben Nyíregyházán egy bevásárlóközpontban kezdett lövöldözésbe egy 18 éves iráni származású migráns férfi, aki ámokfutása során tíz emberrel végzett. Ami az ügyet igazán magyarrá teszi, hogy amikor szomszédja megpróbálta válogatott sértésekkel visszatartani a merénylőt, még őt jelentették fel.
  • De élénken él bennünk a csaknem pontosan hét éve történt budapesti terrortámadás, amelynek 11 ember esett áldozatául. Emlékezetes, a tunéziai, Anis Amri névre hallgató terrorista egy furgont szerzett, amelynek francia sofőrjét előbb megölte, majd a furgonnal nagy sebességgel behajtott egyenesen a magyar fővárosban tartott karácsonyi vásár közepébe. Ami igazán szomorú, hogy a hatóságok hónapokkal korábban tudtak róla, hogy valamire készül a merénylő... de mit is várhatnánk a magyaroktól, Weber úr?
  • S ugyanilyen rémülettel tölt el még sokakat a szegedi szilveszteri tömeges erőszak, amikor az arab és észak-afrikai migránsok hálálták meg a befogadást azzal, hogy mintegy ezren összeverődtek a dóm melletti főtéren, nőkkel erőszakoskodtak, fogdosták őket és a szoknyájuk alá nyúltak. Természetesen az egyoldalúan migránsbarát magyar sajtó minderről mélyen hallgatott.
Fontos, hogy Weber úr ne hagyja ki egyiket sem a következő felszólalásából.

És ha már a rendőrség elégtelen fellépéséről esik szó, ne felejtse ki azt sem, hogy miközben ekkora országos problémát okoznak Magyarországnak az illegális bevándorlók, a magyar kormány közben fantáziálgató nyugdíjas számszeríjlövész hagyományőrzőkből farag náci bűnszervezetet: amikor ezekre kellett lecsapni, akkor bezzeg hirtelen akadt háromezer rendőr.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Imre Debrecen
2023. január 02. 14:15
1.
Nyugati Ádám
2022. december 15. 22:31
Weber egy sótlan, szellemtelen ember. Veczán helyesen figurázta ki az ostoba és gyáva Webert, hiszen pontosan tudja, hogy az ügyben nem Orbán Viktor, hanem Angela Merkel döntött. Merkel asszony megtehette volna, hogy lezárja a keleti határait azzal, hogy mindenki oldja meg a saját migránsainak ügyét. A döntést azonban az motiválta, hogy az első EU tagország Görögország volt, amelyet az egész EU benne hagyott a slamasztikában. A németek meg féltették azt a hatalmas összegű hitelüket, amivel a Görögországot meg lehetett menteni az államcsődtől. 2015-től kezdődően az EU probléma megoldó képessége gyakorlatilag becsődölt, aminek alapvető oka a társadalmi és gazdasági rációhoz nem illeszthető ideológia erőltetése volt. Az utópikus neo-marxista ideológia erőltetése felerősödött, a ráció pedig félre lett állítva.
Namond
2022. december 15. 21:27
Mannie Werber agyállománya helyén egy cédula van Orbán Viktor nevével.
Fonákja
2022. december 15. 17:53
Ez az aljasság,túl megy minden határon ! Egy Német politikus,ne merje semmivel vádolni azt az országot,aki egyedüliként,emelt kerítést,a Németország által csalogatott migránsok ellen ! Hordják be hajókkal a németek válogatás nélkül a migránsokat,és hamarosan,a Brandenburgi kapu helyén,egy minarettből üvöltik Allah nevét !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!