Lázár: A migránskvótát Németország kényszeríti Európára

2015. szeptember 24. 16:25

A magyar kormány súlyosan hibásnak tekinti a kvótarendszert, ami tipikus példája a „morális imperializmusnak”, amelyet „Németország kényszerít rá Európára” – mondta Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. Lázár arról is beszélt: a magyar tapasztalat szerint a schengeni külső határ megvédhető, de ha Ausztria mást akar, akkor viselnie kell a következményeket.

2015. szeptember 24. 16:25

Országgyűlési vitát kezdeményez a kvótarendszerről a kormány, amely szeretné megismerni az ügyben a parlamenti pártok véleményét mielőtt határoz arról, hogy bíróságon támadja-e meg az uniós kvótadöntést – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Szavai szerint a kvótarendszer tipikus példája a „morális imperializmusnak”, amelyet „Németország kényszerít rá Európára”. A magyar kormány súlyosan hibásnak tekinti a kvótarendszert – nyomatékosította. Lázár János azt is közölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután a nemzetbiztonsági kabinet rendkívüli ülésén ad tájékoztatást bajorországi és brüsszeli tárgyalásairól, és szó lesz a magyar-horvát határszakasz védelméről is.

A magyar tapasztalat szerint a schengeni külső határ megvédhető, de ha Ausztria mást akar, akkor viselnie kell a következményeket – folytatta Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóját. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra reagált, hogy a szerdai rendkívüli uniós csúcson Werner Faymann osztrák kancellár azt hangoztatta, ha a kerítés az ára a bevándorlók megállításának, akkor Magyarország inkább engedje át őket. A tárcavezető veszélyesnek minősítette ezt a kijelentést, utalva arra, hogy akár 30-40 ezer ember is lehet a horvát és magyar határnál. Hozzátette: a kormány mérlegeli a kancellár felvetését.

Lázár arról is beszélt: Brüsszelben tárgyal jövő kedden a paksi erőmű kapacitásfenntartó beruházásának ügyében. Megbeszélést folytat majd Margrethe Vestager versenyjogi EU-biztossal. Lázár János közölte, Orbán Viktor miniszterelnöktől azt a mandátumot kapta, hogy Brüsszelben próbáljon megegyezni a versenyjogi bizottsággal a paksi megvalósítás feltételeit illetően.

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. szeptember 24. 21:13
Egy pici apróság. Ne feledjük, hogy bizonyítottan Merkel és bandájának hivatalos felhívására indult be a horda Európába! A milliárdokat Merekelék ki fogják fizetni M.o.-nak, amibe ezek a hordák kerülnek? +30 milliárd a költségvetésből! Az itt élő dolgozó emberek pénzéből kell Merkel hordáira költeni!!! Miért is vagyunk kötelesek azért adózni, hogy ezekre költsék??? A magyar ember azért adózik tudtommal, hogy az ország fenntartása biztosított legyen!!! Szavazott arról az ország, hogy a befizetett adójából akár egy Ft-ot is ezekre a hordákra költsék??? Hány magyar ember kap ingyen vizet, ételt, szállást, gyümölcsöt stb? - pedig adózik!!!!
formaegy
2015. szeptember 24. 20:56
"...a kvótarendszert, ami tipikus példája a „morális imperializmusnak”, amelyet „Németország kényszerít rá Európára”" Igen, itt ki kellett volna emelni Merkel és bandája nevét! M.o.-nak keményen fel kell lépni a csehekkel, szlovákokkal, és románokkal közösen kidolgozva egy ezen országok érdekeit figyelembe véve gazdasági politikai álláspontot! Nem szabad engedni, hogy Merkel és mocskos bandája belepofázzon az országok belügyébe! Csak és kizárólag az ország érdekei az elsők, és azután következhet bármi más! Merkelék úgy gazdaságilag, mint erkölcsileg, politikailag gerincre vágták az országokat, kiszolgálva a népirtó USA-t! Ki kell mondani, hogy Merkel és bandája egy aljas folyamatot indított be, ami Európa felszámolásához vezet - jobb esetben! A rosszabb eset a III.világháború!!! Ami a paksi tárgyalásokat illeti. Nem tárgyalnék ezzel a selejt bandával! Akik megengedik, hogy N.o. és az USA atomfegyverekkel telerakja Eu-pát azokkal nincs miről tárgyalni!!! Ennyi!!! Ha nincs más megoldás, ki kell lépni ebből a disznóólból! (EU) M.o., a magyarok nem kevés küzdelmet tudnak maguk mögött a történelem során, ezt is meg fogják oldani, talpra fognak állni! Ennyi!
ptrfarkas43
2015. szeptember 24. 20:33
Az Orbán kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt van terítéken az ország migráns politikája. Amennyiben a Görög modellt követtük volna, most a kutya sem foglalkozna velünk, szabadon átengedhetnénk mindenkit.
nyg
2015. szeptember 24. 19:00
Érdekes adatok Faymann képzettségéről "Bécsben végezett a Henriettenplatz Gimnáziumban. Ezt követően beiratkozott a Bécsi Egyetemre, ahol jogtudományt, politológiát és művészettörténelmet hallgatott, azonban semmilyen vizsgát nem tett.Ennek ellenére a parlamenti életrajzában a tanulmányainál felsorolta a bécsi jogtanulmányait, mígnem erre fény nem derült az osztrák közszolgálati tévé egy műsoréban. Ebben elismerte, hogy ez idő alatt taxisofőrként dolgozott" (wikipedia)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!