Migránskvóta: Németország támogatja a visegrádiakkal szembeni fellépést

2017. június 14. 17:17

Támogatja a német kormány az Európai Bizottságot a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztásában.

2017. június 14. 17:17

A német kormány támogatja az Európai Bizottságot a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztásában – mondta szerdán Ulrike Demmer helyettes kormányszóvivő a Magyarországgal, Lengyelországgal és Csehországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásról berlini sajtótájékoztatóján.

Ulrike Demmer, kérdésre válaszolva, teljesen megszokott lépésnek nevezte, hogy a Bizottság az EU működését szabályozó szerződés őreként eljárást indított a három tagországgal szemben, hiszen többszöri felszólítás ellenére nem teljesítették a menekültek elosztásáról hozott döntésből fakadó kötelezettségüket.

A német kormány kiáll a közös döntés mellett, és támogatja a Bizottság azon követelését, hogy valamennyi tagállam teljesítse kötelezettségét – tette hozzá. Angela Merkel kancellár számos alkalommal leszögezte, hogy a menekültkérdés összeurópai kihívás, amelyhez összeurópai megoldás szükséges – mondta a helyettes kormányszóvivő.

(MTI)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wintermari
2017. június 15. 10:33
Arra nem gondoltatok,hogy a szlovákok azért maradtak ki ebből az eljárásból,mert euro-juk van?
néhai Ch.Pilot
2017. június 14. 21:38
A coccialista párt a kvótanépszavazást azzal utasította el, hogy nincs is kötelező kvóta. Hazudtak volna? A kisdobos állítólag mindig igazat mond... :-) Másfelől az a helyzet, hogy Németország egyre kevésbé tényező (az EU is) a világban. Tulajdonképpen csak ők tartják magukat annak (mert a remény hal meg utoljára). Magyarország a keleti nyitással már a poszt-EU-s történelmi korszakra készül fel. Mert egy előrelátó, valódi államférfi irányítja.
KötőDániell
2017. június 14. 20:35
Az apjuk f@szat tamogassak! Mar bocsassanak meg az eros kifejezesert...
atila68
2017. június 14. 20:34
A Honecker tanítvány bosszúja a határnyitásért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!