Nem hiszi el, ha nem látja: Manfred Weber szerint Orbán Viktor nyitotta meg a határt az illegális migrációnak

2022. december 15. 12:17

A politikus elveszítette a kapcsolatát a valósággal – reagált a hírre közösségi oldalán Hidvéghi Balázs.

2022. december 15. 12:17
null
Béres Sándor
Béres Sándor

Manfred Weber komolyan azt hiszi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg a határokat és ez okozta az illegális migrációt Európában” – szúrta ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője szerdán.

Weber: Orbán Viktorról kellene beszélni

A politikus bejegyzéséhez egy videórészletet is csatolt, amelyen Manfred Weber arról beszél, hogy szerinte

– fogalmazott a politikus.

Manfred Weber említett kijelentéseit az alábbi videóban, német nyelven, angol felirattal nézheti vissza:

Hidvéghi: Weber elveszítette kapcsolatát a valósággal

A Fidesz-KDNP politikusa a liberális EP-képviselő felszólalása kapcsán közösségi oldalán úgy fogalmazott:

Orbán Viktor: A migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt úgysem jöhetnek át

Manfred Weber kijelentése több okból is meglepő. Egyrészt azért, mert Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya a migrációs válság 2015-ös kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a valódi megoldás a migrációs válságra az, ha a segítséget visszük el a rászorulókhoz, nem pedig az, ha az illegális migránsokat beengedjük Európába. Erről 2017-ben például itt írtunk bővebben.

Másrészt azért, mert

Teszi ezt számos korábbi, baloldali politikustól érkezett kritika ellenére is! Nem beszélve arról, hogy éppen az illegális migráció megfékezésére állította szolgálatba Orbán Viktor kormánya nemrég a Határvadász Ezredet is.

Az Európai Unió képviselőjeként ugyanakkor arról is illene tudnia Manfred Webernek, hogy az EU által hazánkkal szemben kezdeményezett jogállamisági mechanizmus mögött is éppen az Angela Merkel Németországához köthető „Willkommenskultur” következtében kialakult migrációs válság sejlik fel.

Emlékezetes, hazánk számos kritikát kapott amiatt, hogy nem engedte be az országban az illegális migránsokat, míg Európa számos országa megtette azt olyan mértékben, hogy néhány év után már azt követelték, hogy az emiatt kialakult gazdasági és kulturális terhek enyhítésére egyfajta kötelező elosztási kvóta keretében minden EU-s tagállam vegye ki a részét az Európába települt migránsok átvételéből, amely nyomásnak hazánk azóta sem engedett.

Így csupán már csak egy kérdés maradt: honnan vehette, és mire alapozza tehát Manfred Weber a fenti videóban elhangzott kijelentéseit?

Kollégánk közben további – ironikus – javaslatokat fogalmazott meg a politikusnak, hogy mi minden miatt vonhatná még felelősségre Magyarországot:

Javaslatok Manfred Weber úrnak

Köszönjük szépen Weber úrnak, az EPP Képviselőcsoport elnökének, hogy felszólalásában rámutatott Magyarország és a magyar kormány bűnösségében az illegális migráció európai elharapódzása tekintetében. Nagyon szép találat, muszáj időnként felidézni, ki is a bűnös a kialakult helyzetért. De kérjük, Weber úr, ne álljon meg itt.

Nyitókép: Képkocka/Twitter-video

Összesen 410 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oster1983
2023. április 17. 21:01
Régi komcsi trükk ez is:Ha valamit nem tudsz megakadályozni akkor állj az elére.
Wolfram004
2022. december 18. 11:04
"Itt kezdődnek a valódi problémák az illegális migrációval kapcsolatban" - a maga módján igaza van. A valódi probléma a migrációval kapcsolatban - az ő szemszögéből - hogy akadozik, lelassult, mindenféle akadályokba és kerítésekbe ütközik. És ennek, az ő problémájának az oka, legalábbis az egyik fő oka valóban Orbán Viktor.
Agybeteg Fideszes2
2022. december 16. 21:25
Ez a Manfred egy igazi autista agyhalott! Valamit nem értek, hogy lehet az hogy szimpla diliház szökevényekkel van tele az Uniós parlament?
Pukedli
2022. december 16. 07:12
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!