A Willkommenskultur hanyatlása: a szíreket is visszaküldik a németek

2015. november 10. 18:08

Németország a dublini előírásoknak megfelelően már a szír menedékkérőket is visszaküldi abba a tagállamba, amelyben beléptek az EU területére. A németek ezt minden tagállammal szemben alkalmazzák Görögország kivételével október 21-e óta.

2015. november 10. 18:08

Németország ismét alkalmazza a szír menedékkérők esetében a menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini előírásoknak azt az elemét, amelynek alapján vissza lehet küldeni a menedékkérőket abba a tagállamba, amelyben beléptek az EU területére – mondta kedden Berlinben a német belügyminisztérium egy szóvivője.

Németország a menedékkérők visszaküldésére vonatkozó előírást jelenleg valamennyi származási országgal, így Szíriával kapcsolatban is követi, a dublini rendszerben részt vevő uniós tagországok közül pedig Görögországon kívül mindegyikkel kapcsolatban érvényesíti. A visszaküldésre vonatkozó előírást a szíriai állampolgárok esetében október 21. óta alkalmazzák – mondta a szóvivő.

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) augusztus 20-án határozott arról, hogy a szíriai menedékkérők esetében egyelőre nem vizsgálják, hogy mely tagállamban érkeztek meg az EU területére, hanem élve a dublini rendszerben adott lehetőséggel, átvállalják a menekültügyi eljárás lefolytatását.

Összesen 275 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2015. november 11. 09:53
Beengedni nem kellett volna mindenkit. >:-I
matekandi
2015. november 11. 07:26
"Görögország kivételével" Erre az egészre nemsokára semmi más válaszunk nem marad, mint mutatni egy középső ujjat. Jogilag megtámogatni is felesleges, ilyesmivel a másik oldal sem fárad.
toyoda
2015. november 11. 07:06
Nem tudom h. a németek honnan veszik ahhoz a jogot, hogy Európába invitálnak milliókat, aztán visszaküldik európai tranzitországokba. Egyszer fizettek az európai tranzitországok az átszállításért, most meg visszakapják -eltartás- őket ajándékba? Hogy gondolja ezt Merkel? Honnan veszi a bátorságot és a jogot ehhez? Igaza volt Földinek, egy nő ezt a helyzetet nem tudja kezelni (és nem azért mert kevesebbek, hanem azért mert érzékenyebbek és egy ilyen helyzetben összezavarodnak). Így jön aztán, hogy egyik hülyeség jön a másik után.
SigSauer
2015. november 11. 06:49
Én inkább azt tartom viccesnek, szánalmasnak, vagy nevezzük, ahogy akarjuk, hogy minden reggel arról szólnak a híradások, hogy ennyi menekültet szállítanak, meg annyit. Minek szállítja ezeket bárki is? Egyáltalán minek hozzák be a görögök és az olaszok a fisz-fasz szigeteikről ezeket a szárazföldre?! Már régen meg kellett volna szüntetni minden folyósítást a görögöknek és felrúgni őket a picsába, hiszen nyíltan az EU arcába sz@rnak. A törököket meg rendre inteni, hogy vagy teszik a dolgukat, vagy nem hogy felvesszük, hanem esélyük sem lesz semmilyen szintű csatlakozásra (ez a másik vicc; ezek nem kellenek ide egyáltalán). Totálisan alkalmatlan, képmutató ökrök "vezetik" most ez EU-t, 0 felhatalmazással. Merkel meg egyértelműen a kukába való, inkább azon dolgoznak, hogy fizetik vissza az okozott kárt az érintett országoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!