„Az ukránok nyíltan hazudnak” – kiakadt a NATO egyik diplomatája a Financial Times-ban

2022. november 17. 22:21

Az ukránok viselkedése kezd „egyre nevetségesebbé” válni – ezt nyilatkozta egy ukrajnai NATO-diplomata a Financial Times-nak, a lengyelországi rakétaincidens, valamint Biden és Zelenszkij csörtéje után.

2022. november 17. 22:21
null

Hosszabb cikkben foglalkozott szerdán a Financial Times a Lengyelország – NATO-tagállam – területére csapódó rakétáról.

Kitérnek az előzetes amerikai és lengyel vizsgálati eredményekre, amelyek szerint a Przewodówban történt robbanást orosz/szovjet gyártmányú, de ukrán területről kilőtt töltet okozta.

Zelenszkij: Ez nagyon jelentős eszkaláció, cselekednünk kell!

„Jelentős eszkalációnak" minősítette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedd esti videoüzenetében azt, hogy Oroszország a NATO-tagállam Lengyelország területére mért „rakétacsapást", és intézkedésre sürgette az északatlanti szövetséget - számolt be a Jevropejszka Pravda hírportál. „Orosz rakéták találták el Lengyelországot.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ennek ellenére meg van győződve arról, hogy nem ukrán rakéta okozta két lengyel állampolgár halálát. Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke erre közölte: „a bizonyítékok nem erre utalnak”. Hozzátette azt is, hogy nem tekinti bizonyítéknak Zelenszkij szavait.

Csakhogy erre az ukrán elnök úgy reagált: „Tegnap (szerdán) megkaptuk a megerősítést, hogy szakembereink részt vesznek a nyomozásban. A vizsgálat befejezéséig nem tudjuk pontosan megmondani, hogy melyik rakéta vagy azok részei estek Lengyelország területére. De láttunk képeket a kráter átmérőjéről. Ezt nem okozhatták csupán egy légelhárító rakéta maradványai” – fogalmazott Zelenszkij, hangsúlyozva, bár ő sem tudja, mi történt pontosan, de meggyőződése szerint orosz rakéta okozta a robbanást.

Megjegyezte azt is:

Ukraine and western allies at odds over missile that exploded in Poland

A disagreement broke out on Wednesday between Ukraine and its western allies over who launched a missile that exploded in Poland, with Nato, Warsaw and the US saying the weapon was likely fired by Kyiv's air defence forces during a Russian attack.

A Financial Times Kijevben meg tudott szólaltatni egy NATO-diplomatát, aki úgy fogalmazott a lapnak:

„Ez kezd nevetségessé válni. Az ukránok lerombolják a beléjük vetett bizalmunkat.

Nyitókép: AFP

Összesen 249 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. november 19. 11:14
UGYE A 'ZORBÁNY MEGDUMÁLTA A "NAGY FELCSÚTI PROPAGANDASZÖVEGGEL" A NÁÁÁTÓÓÓ-T, NEMDEBÁÁR??? FASZÁUL, AHOGY KÖLL...MÁR OTTAN A NÁÁTÓBAN IS BESZOPTÁK A "CSÜNGŐ HASÚ, PATÁSÖRDÖG, KERTITÖRPE...MEGMIEGYMÁS SATÖBBI SATÖBBI NAGY NAGY PROPAGANDADUMÁJÁT--UGYI AMIVEL KINYAJJA A PUTTTTYIN SEGGIT.....
Megtalálta
2022. november 18. 12:04
" A vizsgálat befejezéséig nem tudjuk pontosan megmondani, hogy melyik rakéta vagy azok részei estek Lengyelország területére. De láttunk képeket a kráter átmérőjéről. " Ehhez képest a lengyelek már a szériaszámát is tudják annak az S-300-nak, ami becsapódott náluk. Volt egyáltalán helyszínelő Ukrajna részéről, vagy csak távszakértett ott valaki?
kubota
2022. november 18. 11:30
„Az ukránok nyíltan hazudnak” – kiakadt a NATO egyik diplomatája a Financial Times-ban. És azt vajon tudja, hogy a sajtburgerben sajt van?
LancelotDuLac
2022. november 18. 10:25
„Az ukránok nyíltan hazudnak” xDDDDDDDDDDDDDDDDD még szerencse, hogy az oroszok sosem hazudnak csak amikor kérdeznek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!