Zelenszkij: Ez nagyon jelentős eszkaláció, cselekednünk kell!

2022. november 15. 22:06

Az orosz védelmi minisztérium szerint szándékos provokációk az orosz rakétatámadásról szóló jelentések.

2022. november 15. 22:06
null

„Jelentős eszkalációnak” minősítette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedd esti videoüzenetében azt, hogy Oroszország a NATO-tagállam Lengyelország területére mért „rakétacsapást”, és intézkedésre sürgette az északatlanti szövetséget – számolt be a Jevropejszka Pravda hírportál.

„Orosz rakéták találták el Lengyelországot. Hányszor mondta Ukrajna, hogy egy terrorista állam nem korlátozza magát a mi országunkra, és csak idő kérdése,

– emlékeztetett az államfő. Szerinte az orosz fenyegetés csak fokozódni fog, ha Moszkva megbüntethetetlennek érzi magát. „Rakétát lőni a NATO területére, ez egy orosz támadás a kollektív biztonság ellen. Ez nagyon jelentős eszkaláció. Cselekednünk kell!” – hangsúlyozta Zelenszkij.    

Az ukrán elnök Lengyelország melletti szolidaritásának is hangot adott. „Most azt akarom mondani minden lengyel testvérünknek: Ukrajna mindig támogatni fog benneteket! A terror nem töri meg a szabad embereket. A győzelem akkor lehetséges, ha nincs félelem” – hangoztatta Zelenszkij.

A lengyel kormány szerint orosz gyártmányú rakéta csapódott be Lengyelország területén, az viszont nem világos, ki lőtte ki a rakétát

Az első órákban a német Bild, a szintén német die Welt, valamint az amerikai Foxnews és az AP hírügynökség is orosz rakétákról írt, az éjszaka folyamán viszont mind a Pentagon, mind a lengyel kormány közleményben jelezte, nem tudják megerősíteni, hogy a rakéták tényleg orosz eredetűek voltak. Abban tehát konszenzus volt a nemzetközi médiában, hogy történt rakétabecsapódás Lengyelországban, amelynek során két ember az életét veszítette, az viszont továbbra is kérdés volt, pontosan milyen eredetű rakéták érték el Lengyelország területét. Szerda éjjel azonban Łukasz Jasina lengyel külügyi szóvivő a külügyminisztérium hivatalos közleményében bejelentette, orosz gyártmányú volt a rakéta, amely becsapódott Przewodów lengyel településre. Az ügy kapcsán a lengyel külügyminisztériumba hívatták az orosz nagykövetet, hogy adjon magyarázatot, hogyan történhetett meg a két lengyel állampolgár halálával járó incidens. A nagykövet behívásáról szóló lengyel kormányzati közlemény az első hivatalos megerősítése annak, hogy a lengyelek egyértelműen azonosították, hogy orosz gyártmányú rakéta csapódott az ország területére. Az viszont továbbra sem egyértelmű, hogy ki lőtte ki a rakétát.

Orosz védelmi minisztérium: Szándékos provokációk az orosz rakétatámadásról szóló jelentések

Szándékos provokációk az orosz rakétatámadásról szóló jelentések - számolt be a orosz állami hírügynökség a Lengyelországban történt rakétatámadásról, amely két ember életét követelte. Hozzátették, hogy mindennek a célja, a háborús helyzet eszkalációja. Nyitókép: Twitter

 

Nyitókép: MTI/ EPA/ Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata 

 

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus
2022. november 17. 15:24
Ugorgyunk, mert ez már kezd a süketek párbeszédére hajazni
Gsss
2022. november 16. 19:27
"Ez nagyon jelentős eszkaláció, cselekednünk kell" Mondta ez a hazaáruló zselé, aki eladta az országa földjeit, gyárait és szinte mindent, mert erre képezték ki az amik. Vajon úgy fog járni mint az olasz nagyvezér járt a második világháború végén? Azt hiszem, ha nagyon romlik a helyzete vagy elvégezte a feladatát amit kellett, majd eltűnik , bejelentik azt, hogy hősiesen küzdött az oroszokkal, de azok terroristák megölték. Ja és valahol más néven éli világát? Rohadékok ezek mind.
tetx
2022. november 16. 13:24
Bocsánatot kért már ez a szarcsimbók? (a kérdés valójában az hogy elküldte-e már a lengyeleket a faszba, amolyan fuckránosan)
antares007
2022. november 16. 10:09
Ti voltatok ti mocskos büdös gazemberek,ennél a Zselé nél nincs aljasabb patkány a földön,simán belemenne egy atom és világháborúba,vigyázni kell ,mert könnyen lehet,hogy ők kreálnak egy nukleáris katasztrófát csak azért,hogy rákenjék Putyinra.Ideje lenne Kínának vmit lépni,mert ha ők 100%banPutyin mellé állnak,akkor a buzi biden bagázs ugorhat egy seggest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!